Roxana-Mălina Chirilă

Pentru scriitori (amatori sau ba)

Momentan sunt prinsă de diverse preocupări, așa că nu vă scriu mult.

Pentru cei care sunt interesați de scris, literatură și alte chestii de genul ăsta, recomand (mult? tare? cald? la 100 de grade?) blogul unei profesoare de „creative writing” – adică de scris literatură, mai pre românește.

A publicat două romane, a fost pe ici, pe colo la diverse întâlniri scriitoricești și predă la Ball State University. A predat și la Minnesota State University-Mankato, The College of New Jersey, și la University of Pittsburgh.

Blogul e în engleză, așa că îmi pare rău pentru nevorbitorii limbii din ce în ce mai universale. Pentru cei care o rupeți pre limba vechiului imperiu… Dați click: Cathy Day.

Din postările interesante: Am I a Writer?

Și, una din favoritele mele: Write the Book You Want to Read. Nu spune nimic deosebit de interesant acolo, din punctul de vedere al chestiilor de citat, de citit și recitit, dar presupune că toți scriitorii au un roman pe care ar vrea să-l citească – și care n-a fost încă scris. Și apoi, mai dă câteva instrucțiuni. E interesant să vezi cum merge un curs de creative writing prin alte părți, cred.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |