Roxana-Mălina Chirilă

Curs care merită văzut: Internet History, Technology, and Security

Ok, scuze că pun un nou articol când toți vreți să aflați ce-i cu MISA și Gregorian Bivolaru și alte alea (vă văd intrând), dar sunt prea entuziasmată ca să n-o fac.

E un curs mișto pe Coursera, care din punctul meu de vedere chiar merită urmărit. Se numește „Internet History, Technology, and Security”, oferit de Charles Severance de la Universitatea din Michigan. Severance spune o grămadă de lucruri interesante – pornește de la Al Doilea Război Mondial, încercările de a sparge codurile folosite de Hitler (ați auzit de Enigma, nu?), primele calculatoare, primele rețele între calculatoare aflate la distanță.

Mai mult decât atât, are interviuri cu diverse persoane, are filmări cu un calculator făcut după modelul primului calculator făcut vreodată, chestii de epocă despre cum arătau/se foloseau calculatoarele acum câteva zeci de ani. Și explică foarte clar, foarte liber, dacă știți engleză înțelegeți tot.

E gratis, e mișto, e ținut de un profesor de la o universitate recunoscută mondial. Mergeți și uitați-vă măcar la cursuri, sau participați cu totul. Merită! (Click pe propoziția de dinainte, că toată e numai un link)


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |