Roxana-Mălina Chirilă

Un seminar despre relații

Tags:

Am fost odată într-o relație. Una serioasă. De câțiva ani. Care s-a terminat cu diverse persoane oferindu-mi nu un umăr pe care să plâng, ci sfaturi gen „Du-te la poliție” sau „Poate ar trebui să te muți”. Dar îmi știam marfa și știam că deși individul ajunsese ciudățel, nu era cazul să-mi caut pază și protecție, ci doar să-i dau papucii și să-mi văd de treaba mea.

La un moment dat, m-a pus să stau într-un cerc de 49 de lumânări ca să-mi treacă rezonanțele negative. Fiind „detașat de material”, mi-a cerut împrumut o grămadă de bani, iar acum și-a luat dreptul să impună condițiile în care mi-i dă înapoi.

Doamnelor și domnilor, vă prezint greșeala mea din tinerețe, George Adamescu. Știu ce-am văzut la el, dar nu mai contează.

Ei bine, astăzi mi-a scris o amică pe mess, să mă uit, să mă uit, uite un link! Arunc un ochi și ce să văd? George Adamescu, care la un moment îmi spunea că suntem încă împreună pentru că nu și-a dat acordul să ne despărțim, ține un seminar despre relații.

Stai puțin. Cum, mă?! Cine vorbește despre ce?!

Uitați un link: http://autovindecarea.blogspot.ro/2013/03/cum-sa-ramai-in-orice-relatie-fara-sa.html

Cu cealaltă persoană implicată, Crina Veres, n-am absolut nimic. Dar cu George am, pentru că-l știu extrem de bine, mai ales din punctul de vedere al lucrurilor pe care le va expune.

Seminarul se numește: „Cum sa ramai in orice relatie fara sa ranesti pe nimeni si sa traiesti fericit/fericita”. Motto-ul seminarului e „INCREDERE, ACCEPTARE, RESPECT, AFECTIUNE”.

Citez din prezentarea workshop-ului:

  1. Femei frumoase si Barbati destepti! Bine ca esti tu frumoasa! Bine ca esti tu destept! Jocuri de cuvinte… O sa intelegi cum gandeste o femeie / un barbat in situatii conflictuale: avem fiecare si creier si minte, insa functioneaza complet diferit pentru femei si pentru barbati
  1. Control versus Iubire, Agonie si Extaz intr-o privire!
  2. Avem Limbaje de Iubire diferite iar daca partenerul tau nu vorbeste aceeasi limba cu tine nu te simti iubit, iar celalalt simte ca nimic din ce face ca sa iti arate ca te iubeste nu merge. Oare cum se simte fiecare? Vei afla despre limbajele de iubire specifice fiecarui partener si in ce fel constientizarea limbajului propriu al iubirii si al partenerului va poate ajuta in relatia de cuplu.
  1. Eficienta comunicarii tale este validata prin raspunsul pe care il primesti, iar daca raspunsurile pe care le-ai primit pana acum nu te satisfac vei invata la atelier cum sa comunici eficient
  1. Cati anisori ai puisor? Cum sa treci la Actiuni si sa incetezi sa Reactionezi ca un automat:.. Imaturitatea Emotionala si Calea de Maturizare in care sa te intrebi ce varsta emotionala aveai cand te comportai sau gandeai intr-un anumit fel, in momente din viata de zi cu zi si cum s-ar comporta o fiinta matura emotional de aceeasi varsta cu tine… !!!?

Mda. E ca și cum aș ține eu acum un seminar despre anatomia corpului omenesc. Oricât aș vrea, n-am nici în clin, nici în mânecă cu așa ceva. Și nici George Adamescu cu relațiile armonioase, respectul pentru iubite (fiind noi doi într-un cuplu deschis, am văzut cum s-a terminat relația lui cu mai multe), cu maturitatea și comunicarea.

Nu zic că n-are ceva de zis în direcția asta. Are chiar tone de zis. Multe. Enorm de multe. Doar că sunt vorbe goale.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |