Roxana-Mălina Chirilă

O zi din viața…

Din chestiile mai neobișnuite de azi:

Am o prietenă a cărei zi de naștere se apropie extrem de vertiginos și care și-a cerut din timp cadoul. Dar normal că nu m-am apucat de el din timp, pentru că dacă n-aș tegiversa n-aș fi eu. Ea le are cu cărțile audio și uneori le și înregistrează – dar de data asta vrea o variantă audio înregistrată de mine la o povestire.

40.000 cuvinte. Era un articol cu „cercetări” din burtă pe internet peste care am dat de curând în care scria că o femeie vorbește 100.000 cuvinte/zi, iar un bărbat 10.000. Puahahaha! Bine ar fi. În jumătate de oră am reușit să termin vreo 4.000 de cuvinte și am nevoie de o pauză lungă și încă o cană de ceai. Statisticile de pe net sunt… absolut superbe. Chiar și cele care au ceva la bază tind să ajungă să bată câmpii.

O (altă) prietenă m-a rugat să-i traduc niște mini-texte tehnice din română în engleză și, probabil fără legătură, mi-a făcut cadou un tablou interesant (și în stilul abstract al artei contemporane. Prima mea întrebare a fost „Asta ce-i?”). Dar e mișto. După ce te prinzi că e o chestie care se pune pe perete.

Am fost la dentistă, pentru că am avut impresia că mi-a picat o plombă.
„Hmmm,” a zis dentista, „Plomba e absolut în regulă.”
„Ce bine!”
„În schimb ți s-au rupt doi pereți ai molarului și văd că fractura continuă. O să ți se rupă și ceilalți. Nu știu ce să zic… Eu ți-l curăț și îl repar, dar până la urmă tot la extracție o să ajungi.”
…Ce bine.
De asemenea, aveam o dilemă veche: urăsc să merg și la dentist, și la coafor. Dar pe care dintre cele două o urăsc mai tare?… Dentistul, pentru că trebuie să stau cu gura căscată și să sufăr? Sau coaforul, pentru că trebuie să fiu trasă de păr în toate direcțiile și să sufăr? Până la urmă, cred că – cu excepția omorârii nervilor și extragerii dinților – prefer dentistul. Durează mai puțin, poți avea surprize plăcute și nu se presupune că ar trebui să porți o conversație în timp ce stai pe scaun și aștepți ca profesionista să termine. În plus, scaunul e mai comod.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |