Roxana-Mălina Chirilă

Lituania, ortodocșii și interzicerea avorturilor

Dând să-mi verific mailul azi, mi-au căzut ochii pe o știre despre un proiect de lege din Lituania, care ar duce la interzicerea avorturilor. În Polonia nu-i voie cu avorturi.

Pe diverse site-uri ortodoxe (gen Ortodoxia Tinerilor, sau blogul lui Saccsiv) se vehiculează ideea că e un proiect de lege anti-avort ar fi o chestie bună. Și nu e deloc prima oară când aud subiectul.

O chestie care se pare că le scapă cu desăvârșire acestor indivizi susținători ai interzicerii avorturilor e că teoria e una, practica e alta. Teoria spune că dacă se interzic avorturile, nu se mai fac avorturi. Practica demonstrată de-a lungul comunismului spune că dacă se interzic avorturile apar turismul pentru avort, avorturile făcute ilegal și că nici măcar poveștile de groază nu pot opri chestiile astea. Și nu mă refer la 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, ci la povești despre babe care băgau obiecte în zonele intime ale femeilor ca să le determine să piardă sarcina, despre femei care ajungeau la spitale cu hemoragii și mureau pentru că le era refuzat tratamentul etc. Eu le știu, sunt sigură că erau circulate mult mai intens acum 25 de ani.

Sunt unii de o naivitate incredibilă în ce privește umanitatea. Mă întreb când o să vină careva să spună că ar trebui să ne avem ca frații, să muncim unii pentru alții plini de mărinimie și dăruire și să punem cu toții umărul la clădirea națiunii noastre superbe. Să muncim după puteri, să răsplătim după nevoi, ca niște buni creștini.

E o idee frumoasă, nu? În total acord cu spiritul creștin al ajutării aproapelui.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |