Roxana-Mălina Chirilă

Cui îi este frică de adevăr, hmmm? :D

Pe Yogaesoteric.net a avut loc un accident îngrozitor. Cineva din echipa celor care scriu mereu că adevărul va triumfa a scăpat un comentariu real din partea cuiva care avea ceva de cârcotit!

ionescu : terci
Imi plac informatiile care se pot lectura pe un site de Yoga, al unei autentice scoli spirituale. Un fele de ziare de pe taraba…colorate, cu fete nurlii sa saliveze prostii. Numai masoni, oculta mondiala, extraterestii, dosarele lui Bivolaru, etc. etc. etc. nimic care sa denote detasarea si transcenderea pe cre un om spiritual ar trebui sa le aiba. Sau nu?
5/30/2013 3:52:00 PM

Dar pentru că Adevărul Real va triumfa întotdeauna, această indiscreție îngrozitoare din partea unui demoniac a trebuit corectată, ca să reflecte natura realității divine, nu micul adevăr al realității obișnuite, de zi cu zi, a unei păreri contra. La fel cum Gregorian Bivolaru a avut grijă ca Mircea Eliade să spună că tantricii nu mănâncă carne (sărmanul istoric al religiilor spusese într-un moment de rătăcire că tantricii au voie să mănânce infamul aliment), echipa Yogaesoteric.net l-a coretat pe acest biet dobitoc care nu știa ce spune.

Azi mesajul lui spune așa:

ionescu :
Imi plac informatiile care se pot lectura pe un site de Yoga, al unei autentice scoli spirituale.
5/30/2013 3:52:00 PM

Pentru că știm cu toții că asta voia să spună, nu? Doar i-a scăpat deștul pe tastatură sub influența demonului Beelzebut, care îi bâzâia în cap.

…Nu știu alții cum sunt, dar mie nu-mi inspiră încredere cei care mint. Nu știu de ce. Poate pentru că mint. Ar fi o ipoteză. Nu-mi inspiră încredere nici cei care acceptă doar laude. Poate pentru că înseamnă că nu sunt dispuși să schimbe sau să corecteze nimic din ce fac.

Felicitări celor de la Yogaesoteric.net. Ne-au demonstrat clar nivelul lor moral. Nu resping orice critică – mai și cosmetizează din ele, ca să dea bine pentru cititori. Libertatea de exprimare e în floare: tu vorbești ce vrei tu și ei te citează cu ce vor ei.

Desigur, poate nu vorbești pe net. Poate ai ceva de comentat cu un prieten, bârfitorule! Cum adică e dubioasă proba orgasmului urinar la Miss Shakti?! Se primește un mesaj la vârf că tu, tu personal, ai perpetuat un secret deschis despre care nu are voie nimeni să vorbească, ai atentat la perfecțiunea cursului, ai îndrăznit să te îndoiești de spiritualitatea unei tradiții milenare începute acum vreo zece ani! PEDEAPSĂ! Pedeapsă pentru că ești o bisericuță de sine stătătoare (că îți stă Sinele în loc, ha-ha-ha), un demoniac larvar care vrea să răstoarne cursul de yoga din interior. Nu mai participi la tabere. Că ești nașpet.

Sau vorbești la microfon? Ai ceva de spus și o faci public, cum te-a invitat maestrul, ca să nu fie bârfă?… Stai liniștit, viermișor mic, larvar obșnuit care n-ai priceput nimic din curs și din ce te-a învățat Grieg – grația maestrului se va revărsa asupra ta, teribilă, spunându-ți că ești un prost care nu face conexiuni inteligente. Adevărul e unul: tu ești prost. Că nu ești eliberat. Așa că e cazul să te eliberezi mai repede. Cum să te eliberezi?… Făcând ce-ți spune maestrul să faci. Asta-i. Și ceilalți care n-au minte, care poate aveau și ei aceeași părere cu tine?… N-o să-i mai vezi zicând ceva. Că deh, soarta ta n-a fost tocmai ok.

Toate astea nu sunt, bineînțeles, deloc dubioase. Într-o adevărată școală spirituală ne apărăm de influențe demoniace strângând din ochi, acoperindu-ne urechile și lăsându-ne ghidați de cei care știu mai bine.

…Of, of. Comentariile de pe Yogaesoteric.net sunt oricum o glumă. Sunt un fel de joc, din câte știu și pentru cei de la curs, și pentru cei deja plecați: ce trebuie să faci ca să ți se accepte un comentariu? Și eu am făcut experiențe. Comentarii critice mai „ușoare”, comentarii critice mai „grele”. Mi-au fost publicate doar cele în care am trișat ca în jocuri în care folosești cheatcodes: cele în care am început să aberez despre măreția școlii de yoga și despre măreția maestrului preaiubit, uneori ajungând până la o exaltare patologică. Astăzi mă uit la comentarii și mă întreb câte au fost scrise de persoane care văzând că nu pot să bată jocul altfel au apelat la „trăiasă yoga! trăiască MISA! Trăiască Grieg!”

Uite așa se cosmetizează adevărul: ca o perucă de la curtea regilor Franței, aranjată după cum își imaginează cei din grup că ar fi cazul, apoi pusă frumos pe creștetul MISA-ei, fie că e din păr natural sau nu, fie că e cu adevărat potrivită sau nu. Pe dedesubt s-ar putea să colcăie niscaiva păduchi sub formă de critici și nemulțumiri și certuri, dar peruca trebuie păstrată. Totul e bine, totul e frumos, toată lumea ne laudă, totul e bine și happy, happy, happy, mai ceva ca în Minunata Lume Nouă de Aldous Huxley. Desigur, sunt unii demoniaci care comentează, în cadrul cursului și mai ales în exterior, dar ne străduim să le strivim vocile cu o andrea de scărpinat cu care îi lovim dur pe sub peruca noastră frumoasă.

[Adăugat mai tâziu:]

Se pare că nu sunt respinse sau modificate doar mesajele contra cursului, cele dure, cele necruțătoare. Odată, demult, în articolul în care spuneau că primesc comentarii pe Yogaesoteric, cineva scrisese că o critică pozitivă, constructivă e mereu acceptată – singurele comentarii respinse sunt de la postaci, trolli și spammeri.

După cum demonstrează zamolxe (cel cu username-ul ăsta, nu zeul), se resping chiar și comentariile decent scrise, argumentate – dacă nu sunt de acord cu poziția Yogaesoteric.

Un alt punct de vedere

Știu că e foarte interesant ce zice acest domn și faptul că este un fost ministru al apărării aduce greutate informațiilor date de el, însă părerea mea este puțin diferită de cele exprimate aici și aș dori să o supun atenției celor ce citesc acest articol.

Deși sunt pasionat de UFO din copilărie, urmăresc cu maxim interes tot ce ține de acest domeniu, sunt convins 100% ca nu suntem singura civilizație din această galaxie, cele aflate nu mă încântă deloc, ba chiar mă îngrijorează.

Există două variante, după cum văd eu lucrurile, și nici una nu e pozitivă.

Prima ar fi că informațiile aduse de el sunt adevărate. În acest caz trebuie să ne îngrijorăm cu adevărat pentru că, dacă acești extratereștri au ales să colaboreze cu GUVERNUL SUA (care știm foarte bine din cine este compus și pe cine reprezintă) și să le dea acestora tehnologie (ceea ce înseamnă direct sau indirect și arme) înseamnă că, practic, ei sprijină acest demers tot mai clar al SUA din ultimii ani de a prelua puterea mondială. Odată ce vor avea tehnologie extraterestră (poate nu neapărat arme, dar orice altceva gen surse de energei, sau alte lucruri pe care le pot folosi în scop militar) nimic nu îi mai poate opri să facă ce vor.
Eu nu pot să cred că extratereștrii ar fi atât de naivi încât să nu vadă situația mondială și să nu își dea seama de intențiile SUA. Și se pare că îi sprijină în ciuda acestui fapt. Oare de ce?

A doua variantă, la fel de plauzibilă, e că acest domn spune povești. Pentru că, la urma urmei, noi nu avem cum să verificăm cele spuse de el. NASA ne-a spus că a fost pe Lună. Putem noi verifica asta? Și e vorba de o instituție respectabilă, pe care trebuie să o credem, nu?
Ei, la fel, putem doar crede sau nu ce spune acest domn, dar nu putem verifica. Așa cum îi respingem automat pe cei care spun că nu exista extratereștrii pe Pământ, tot așa am putea, la fel de bine, să nu credem ce spune acest domn.

Pentru mine, recunoașterea oficială a existenței extratereștrilor pe Pământ va avea loc atunci când ei înșiși vor ține o conferință de presă, la nivel mondial, transmisă probabil pe toate canalele media, în care se vor prezenta omenirii, își vor declara intențiile și vor dovedi, dincolo de orice îndoială, că sunt reali și vin din altă parte.
Până atunci, orice ar spune oricine, orice am vedea noi pe cer cu proprii noștri ochi, sunt doar păreri, speculații, opinii toate neverificabile și neconcludente.

”First contact” va pune capăt, în mod real, acestei nesiguranțe. Sunt convins că întreaga omenire îl așteaptă însă nu părtinitor, nu doar cu SUA sau altă țară sau grup de țări. Să fie ceva deschis, global, cu toată omenirea.

În concluzie, părerea mea e că titlul articolului dumneavoastră, ”Extratereştrii sunt deja printre noi – a fost recunoscut oficial!” e fie exprimarea unei dorințe greu de verificat, fie un lucru îngrijorător dacă e adevărat, în contextul celor prezentate.

 

 


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |