Roxana-Mălina Chirilă

Nesfeclismul, vegetarienii și evitarea auto-plagiatului

Câteodată stau liniștită la laptop, cu ultimii stropi de cafea lângă, și mă pocnește o confuzie existențială: cum pornesc o mișcare revoluționară în materie de moralitatea mâncării fără să dau copy-paste la un comentariu de-al meu căruia i-a dat deja copy-paste altcineva? Că urlă pregătirea academică din mine cu furie nebună: „Auto-plagiat! Auto-plagiat!” (și iar mă penalizează Gugăl că repet ce-am zis; lui Gugăl nu-i place să repet ce-am zis și mă penalizează)

Așa. Ieri a scris Ovidiu Eftimie niște comentarii legate de motivele clasice pentru a fi vegetarian. Iar eu i-am expus noua mea convingere supremă, cea a nesfeclismului. A fost convertit rapid, după cum vedeți. Citiți acolo, aplicați la mișcarea nesfeclistă aici. Și dacă aveți chef, restul blogului lui Eftimie e interesant. Desigur, nu la fel de genial, inteligent, plin de umor, profund, înțelept, cizelat, cult, agil, vesel, bine organizat, frumos și variat ca al meu, dar na. Singurele persoane perfecte de pe lumea asta sunt Mary Poppins, eu și M Ș.

(A se remarca faptul că deși m-a citat Ovidiu Eftimie de la Times New Roman, sunt aceeași persoană umilă și modestă dintotdeauna.)


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |