Roxana-Mălina Chirilă

O colecție de chestii interesante la prețuri mici

Signal to Noise cover

 

Acum câteva zile am dat de Humble Bundle, unde se pare că vând colecții de cărți (sau de jocuri, mai demult) la prețuri mici… și o parte din bani sunt donați în scopuri caritabile. Dai cât vrei, primești sigur anumite chestii (în cazul ăsta, câteva cărți). Dacă dai mai mult decât au dat ceilalți în medie, atunci primești un pachet mai mare de chestii (în cazul ăsta, și mai multe cărți).

Recunosc că mă depășește puțin conceptul, dat fiind faptul că sunt chestii bune în legăturica asta umilă de lucruri, dar cine sunt eu ca să mă pun cu o chestie făcută legitim?…

Nu recunosc decât două cărți din oferta de acum: xkcd, volume 0 (pentru că e xkcd, normal) și Signal to Noise, de Neil Gaiman, cu ilustrații de Dave McKean. Signal to Noise e una din cărțile alea care-ți rămân în minte cu o propoziție, cu o idee, cu un sentiment. Un regizor pe moarte își imaginează ultimul lui film, despre apocalipsă. O apocalipsă tăcută, cu un sat de oameni pregătiți să moară, care urcă pe un deal ca să aștepte acolo sfârșitul lumii. Mi-aduc aminte o propoziție pe care n-o găsesc acum, „lumea se termină mereu, pentru cineva.” E o carte stranie, cu ilustrații neobișnuite, care se schimbă de la pagină la pagină, trec de la desene spre poze în colaje sumbre. Și da, merită citită.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |