Roxana-Mălina Chirilă

Cum să urmărești comentarii noi pe WordPress

Bănuiesc că nu-s singura persoană de pe lumea asta care e curioasă ce comentează unii-alții pe diverse bloguri. Poate e o comunitate care se adună în jurul unui subiect, poate că articolele sunt așa de interesante că vrei să vezi ce păreri mai are lumea în general – sau poate ai dat peste un blog așa de ascuns și neștiut că ești curios dacă e cineva care comentează vreodată pe acolo.

Norocul face ca WordPress să aibă un feed RSS instalat automat pe care poți să-l bagi într-un RSS reader. De obicei nu-l găsești menționat pe site-uri, dar totuși e ușor de dibuit: [adresa blogului]/comments/feed/

De exemplu: http://roxanamchirila.com/comments/feed/

Dacă folosești Firefox, link-ul de mai sus o să te ducă la o pagină frumos aranjată în care o să vezi ultimele comentarii, cu titlul și autorul. Dacă folosești Chrome, o să te ducă la o pagină imposibilă plină de tot felul de chestii tehnice. Și așa n-am niciun chef să deschid Internet Explorer să văd ce-i acolo, de-i incredibil.

Așa. Deci. Adresa site-ului /comments/feed/

Normal, dacă e wordpress.com, atunci o să fie cevaceva.wordpress.com/comments/feed/

Dacă vrei să ai o variantă foarte lizibilă a comentariilor (și eventual să le și salveze, în cazul în care e un blog pe care se discută mult și pe care nu ești tot timpul), poți să bagi adresa aia într-un feed reader, gen Netvibes, sau Feedly, ambele gratis. Te duci, le vezi lejer acolo, dacă ai ceva de comentat ai link către comentarii în sine. E chiar ok.

Later edit: După cum mi-a atras atenția Dorin în comentarii, te poți abona la comentariile unui singur articol cu [URL-articol]/feed/

Ex: http://roxanamchirila.com/2013/07/31/cum-sa-urmaresti-comentarii-noi-pe-wordpress/feed


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |