Roxana-Mălina Chirilă

Un laptop pentru un sejur în Evul Mediu.

Se pare că s-a inventat un laptop care se încarcă de la soare, are o baterie care ține 8-10 ore și pe care poți să-l scapi în lac, că e rezistent la apă. În plus, cică e solid și rezistent, să-l tot scapi pe jos că degeaba, nu-l strici. (și e mai ieftin decât majoritatea laptopurilor de la noi)

Uite aici. „Sol” i-au spus creatorii, cei de la compania WeWi (de care n-am mai auzit).

Prima chestie care mi-a trecut prin cap după ce m-am uitat la specificații a fost „Uite, mă, un laptop pe care te poți baza chiar dacă pici printr-o fantă temporală și ajungi în Evul Mediu.” Pentru că hai să fim serioși. Dacă aterizezi nitam-nisam în Evul Mediu, șansele mari sunt să fii complet dezavantajat. De-abia dacă înțelegi limba. Nu știi obiceiurile. Ai probabil un loc de muncă pe care nu-l poți relua atunci. Nu deții toată știința de azi, ci doar prea puțin din ea ca să te ajute. Chiar dacă știi să scrii și să citești, probabil că nu știi să scrii cum scriu ăia. Și să zicem că ai un laptop normal – păi după câteva ore de folosire poți să-l arunci la gunoi, că n-ai priză.

Am citit Un yankeu la curtea regelui Arthur, m-am uitat la filme de genul, dar adevărul e că de-abia acum, cu energia solară, încep să întrezăresc un viitor vag roz pentru oricine are neșansa de a pica într-o falie temporală.

Dacă nu moare de ciumă, tuberculoză sau neînțelegeri relativ rapid, vreau să zic.

(P.S. Se simte deformația profesională?)


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |