Roxana-Mălina Chirilă

Cafenea interzisă minorilor

Pe ușa Cafetecii (cea din Brașov, aproape de Piața Sfatului) sunt câteva semne. Ai voie cu țigări. Ai Wi Fi. Ai priză. Ai voie cu câini. +18 – interzis minorilor?!…

Am stat multă vreme să mă întreb: de ce e Cafeteca interzisă minorilor? Pozele de pe pereți sunt cu boabe de cafea, mașini de cafea, oameni care strâng cafea, „În Etiopia numai femeile prăjesc cafeaua”, „Ceremoniia cafelei” etc. Nu știu să facă cineva striptease pe aici. Cafeaua, din câte știu, nu e interzisă minorilor (deși când eram în școală puținii băutori de cafea care foloseau automatul instalat pe hol erau supuși privirilor critice ale profesorilor).

Atunci?

Până la urmă mi-a sclipit beculețul: pentru că e mai liniște. Pentru că e liceul Honterus prin preajmă și am chiulit destul de des la viața mea ca să știu că grupurile de chiulangii mai cu moț se duc la o cafea (eu: elevă model, dar nu la capitolul „prezență”; creierul are nevoie de pauză de la plictiseală continuă, oameni buni!) Pentru că la Cafetecă e mișto și cafea bună, spațiul mic, liniștit și elegant s-ar umple de elevi de liceu care vorbesc prea tare și deranjează lumea.

În plus, după cum am alfat când am avut proasta inspirație să merg la o cafenea recomandată ca fiind mișto de către cineva care nu prea frecventează cafenele, nu există cineva mai enervant lângă care să scrii decât un copil mic și urlător… A, ba da! Există. O trupă de copii mici și urlători. Așa că o cafenea interzisă minorilor rezolvă și problema odraslelor gălăgioase care vor să se joace și nu înțeleg de ce toată lumea e așa de calmă.

Șmecheră ideea. Interzis minorilor, ca să se păstreze atmosfera. Și ca să nu trebuiască să scoți buletinul când ceri o cafea irlandeză.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |