Roxana-Mălina Chirilă

Jocuri ieftine de la Humble Bundle

Cred că am mai pomenit de Humble Bundle, dar nu pe larg.

Humble Bundle e un site cu o idee mișto în spate: vinde un pachet de x jocuri (sau x cărți, sau x albume de muzică, sau x alte chestii, dar de obicei sunt x jocuri) extrem de ieftin. Adică cu un dolar. Și dacă plătești mai mult decât au plătit în medie toți ceilalți care au cumpărat pachetul, mai primești y jocuri (sau y cărți, sau y alte chestii, înțelegeți ideea).

Eu am luat Amnesia, plus alte câteva jocuri, cu 3$. Săptămâna asta (din care mai sunt 3 ore), dau jocuri de la Paradox. Mai au, tot acum, ceva standup comedy. Dacă plătești cât peste 1$, primești pachetul de bază.

Banii ăia pot să ajungă în general în trei locuri: la cei care fac site-ul, la creatorii respectivelor jocuri/cărți/chestii și la organizații caritabile. Tu poți să decizi cât merge în fiecare parte (dacă n-ai chef să le dai nimic celor de la Humble Bundle, de exemplu, poți să nu le dai nimic).

Toată lumea câștigă: tu iei jocuri ieftine (sau cărți ieftine, sau…) și le iei legal, nu mai piratezi; creatorii își fac reclamă, fac o chestie bună și mai și câștigă puțin; iar organizațiile caritabile spre care merg donațiile au în mod evident de câștigat.

Desigur, dacă vrei, poți să dai și 100$ sau 500$ pe un pachet de jocuri, dar nu trebuie.

Pachetele de cărți sau de alte alea le poți downloada de obicei direct de pe site-ul Humble Bundle. Jocurile ori le poți downloada direct (cum a fost cazul cu Darwinia sau cu alte jocuri de la Introversion Software), ori primești coduri de Steam pentru ele (cum a fost cazul cu Mirror’s Edge, Amnesia, Sacred 2 etc.).


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |