Roxana-Mălina Chirilă

Uniformele școlare duc la articole stupide.

Mă uitam pe site-urile de știri, ca să văd despre ce se mai vorbește în lume. Și am aflat că uniformele școlare duc la infertilitate.

Din păcate, nu eram pe Times New Roman, ci pe Realitatea.net. Citez:

Din punct de vedere medical, purtarea unei uniforme pe termen lung determină dezechilibre neuro-psihice si hormonale de genul: hipertranspiratie, acnee, tulburări ale circulatiei cerebrale, cu insuficientă cerebrală si deficientă de concentrare, care poate conduce usor la lipotimii. Pe termen lung, o uniformă purtată zi de zi, ani în sir, poate determina infertilitate la băieti si la fete, căderea părului, fenomene pe care la ora aceasta nu le cunoastem suficient de bine din cauza faptului că nu au fost făcute suficiente studii. Nu cred că este cazul să punem viata copiilor nostri în pericol pentru că vrem să arătăm că sîntem deosebiti

A…ha.

Dragă domnule medic,

Ținem să vă anunțăm prin prezenta că atunci când s-a specificat purtarea unei uniforme, se specifica purtarea unui anumit tip de îmbrăcăminte, nu a unui anumit set de haine. Aveți dreptul de a vă lăsa copilul să-și schimbe chiloții, tricourile, cămășile, pantalonii, sacoul sau orice alt obiect vestimentar care este degradat, murdar sau care prezintă orice problemă. De fapt, ar fi foarte bine să o facă. De fapt, chiar vă implorăm să îl lăsați să o facă. Am prefera doar ca toată lumea să aibă aceeași culoare la pantaloni, cămașă și sacou. Dacă e cald, copilul poate să-și dea sacoul jos.

De asemenea, ne cerem scuze dacă ați fost confuz din cauza formulării: poate să schimbe și dimensiunea uniformei, pe măsură ce crește. Nu este necesar să vină în clasa a 12-a cu uniforma de dimensiunea celei din clasa 1.

Cu stimă,
Persoana care poartă pantaloni și tricouri cam în fiecare zi, an de an. Dar nu aceiași pantaloni și nu aceleași tricouri. Deși deseori sunt chestii închise la culoare.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |