Roxana-Mălina Chirilă

Femeile să nu-i ispitească pe bărbați…

Mă uitam pe Zelist.ro care sunt cele mai comentate articole de azi de pe bloguri – printre care e unul de pe blogul lui Saccsiv. Și cu ocazia asta am ajuns la concluzia că Saccsiv e genul de om pe care dacă l-aș întâlni, l-aș ține la distanță de vreo două prăjini (vreo 11-13 metri) și i-aș zice că o fac ca să nu-l seduc accidental.

Ce zice articolul? Păi, pe scurt, că femeile n-ar trebui să poarte pantaloni, pentru că femeile din timpuri biblice nu purtau așa ceva. Între noi fie vorba, nici bărbații din timpuri biblice nu purtau așa ceva. Dar motivația e superbă. Dau două citate:

Primul: femeia ispitește purtând pantaloni, prin frumusețea ei fizică.

În principiu, femeia ispitește și fără să vrea, prin hainele sale, prin corpul său, prin frumusețea fizică ce o posedă, de aceea nu este îngăduit femeilor să intre în Biserică în pantaloni, cu haine strâmte pe corp, cu capul descoperit, cu farduri, machiaj, vopsele, bijuterii sau parfumuri.

Doi: femeia cu pantaloni e respingătoare și urâtă.

Și pe deasupra, să vezi o femeie îmbrăcată în pantaloni, este un lucru chiar urât, care o face să-și piardă din feminitate.

Mno. Deșteaptă treabă! Păi care e: e mai frumoasă sau mai urâtă cu pantaloni? Atrage sau respinge? Sau sărmanul bărbat se uită la o femeie în pantaloni și zice, „Bleah, ce m-aș culca cu urâta asta!”

Acuma, restul articolului continuă cu ispitirea și cu faptul că femeile trebuie să fie modeste în îmbrăcăminte, să-și plece ochii dacă sunt frumoși, să se tot chinuie să nu ispitească. Aiiii de capul meu. Dacă cineva spune că purtarea pantalonilor face în așa fel încât un bărbat „îți păstrează amintirea ta în inimă, și deși are soție și trăiește cu ea, e tot cu gândul la tine”, problema nu e la pantalonii mei. Problema e în capul lui. Înseamnă că ar trebui să mă plimb toată-n voaluri și pânze, ca musulmanele alea cărora nu li se văd decât ochi. Ba chiar și atunci, ochii văd, mintea își imaginează! Undeva, pe sub pânzele alea, el ar putea să-și imagineze ce forme vrea și ce forme-l atrag, are putea în capul lui să-mi atașeze un corp de 10 ori mai atrăgător decât cel pe care-l posed. Și să turbeze de dorință în continuare, dublată de curiozitate.

Pentru sărmanul bărbat care tună și fulgeră împotriva femeilor nu cred că există scăpare! Trimite-l pe o insulă pustie și o să viseze doar cadâne. Închide-l în casă și o să audă în capul lui gemete de plăcere când bagă cheia-n ușă. Spune-i să facă un duș și o să-ți zică că în perversitatea ta vrei să-l dezbraci. Grea soartă!

Prefer să stau cu tipii care întorc privirea pe stradă cele trei secunde și îmi șoptesc, „Uite o roșcată mișto!” Sunt mai normali la cap. Ne uităm împreună la roșcata cea mișto, eventual și la tipul cu părul lung (ce? am și eu preferințele mele) și pe urmă ne vedem în continuare de viețile noastre în care avem prea multe chestii interesante de făcut ca să ne luptăm cu ispite la fiecare pas și să fim frustrați că ele tot apar.

Mi-e milă de creștinii ăștia care trebuie să se tot ferească și să reziste tentațiilor. Par foarte stresați.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |