Roxana-Mălina Chirilă

Chestii interesante pe net

Pe 14 octombrie pe Coursera o să înceapă din nou un curs de Game Theory – teoria jocurilor. Care nu e teoria jocurilor pe calculator, sau a jocurilor gen șah, în ciuda denumirii. E vorba de strategie și luat decizii. Domeniul e destul de nou, dar cineva a luat un Nobel pentru el. Unii spun că e o chestie complet inutilă/enervantă, dar mie mi se pare interesant. Merită aruncat măcar un ochi pe acolo.

E o tipă din Danemarca, Humon, care face o serie de benzi desenate simpatice – Scandinavia and the World. Personajele sunt diferite țări (mai ales cele scandinave) și subiectele se leagă de percepțiile „spiritului național”, de evenimente curente, istorie și toate cele. Uneori sunt doar bancuri. Alteori înveți câte ceva.

Blogul lui Dan Ariely, un tip care predă „behavioral economics” (aș putea să traduc, dar așa m-a pocnit o lene) pe la careva din universitățile americane (una). Are rubrică de întrebări și răspunsuri pe Wall Street Journal și dă nișe sfaturi/explicații nu doar deștepte, ci și haioase rău.

Două postări pe bloguri românești care demonstrează că uneori articolele cu sfaturi despre sex/agățat din revistele de femei sunt scrise de foste călugărițe care acum vor să pară dezinhibate, dar n-au aflat încă cum merge treaba.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |