Roxana-Mălina Chirilă

Cum să leșini de frică, stil MISA

N-aveam de gând să mai bag chestii despre MISA prea curând, că am și alte chestii de făcut cu viața mea, dar prea mă amuz copios de una singură. Marii eroi spirituali ai Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut, luptătorii contra forțelor întunericului și masoneriei, bravii războinici care ne-au salvat de la Apocalipsă, fac pe ei de frică la gândul că li s-ar putea opune cineva. Nu la gândul că s-ar putea să vină din nou peste ei mascații, nu: la gândul că cineva ar putea exprima o părere contrarie.

Și-au făcut post de televiziune online, MISA TV, unde discută momentan despre niște scrisori pe care le-au trimis yoghini anonimi despre cât de nasoală e treaba cu locuitul în așezămintele MISA. Pe MISA TV au povestit unii yoghini că în locuințele MISA (ashramuri) se plimbă câinii cu covrigi în coadă, mâncarea e mișto, spiritualitatea e în floare, viața e frumoasă, totul e perfect. Buuuun. Doar că a apărut un comentator anonim să spună că lucrurile nu-s ca în emisiune.

Aoleu! Ce să se facă, ce să se facă?!

Uite ce s-a făcut:

  1. Le dau ban celor care au adrese de mail false, sau care sunt „elocvente” (gen bula@…). Deci să te pună naiba să ai ca adresă (reală) roscovanul_nataflet@ceva, că zbori automat.

  2. Le cer** numele, prenumele, adresa de mail, telefonul și anul de curs** (dacă e cazul) celor care vor să comenteze împotrivă. Bine că nu vor și CNP-ul, contul în bancă, PIN-ul de la telefon și seria și numărul de buletin. Toate astea pentru un comentariu care nu corespunde ideologiei oficiale_._ Nicăieri altundeva n-am mai văzut așa ceva.

În cazul în care le dai datele respective, „aveti promisiunea noastra ca vom publica un asemenea eventual comentariu in cadrul forumului (asa precum am facut si cu acest mesaj, in mod exceptional) si va promitem, de asemenea, ca vom raspunde in mod categoric la situatia pe care o semnalati, astfel incat sa existe un cadru echitabil de prezentare a ideilor”. Sursa. 1

În cazul de față, ce era să fac? Normal că dacă tot sunt pe net cu numele complet, mail-ul vizibil și poziția mea legată de MISA e perfect clară, mi-am oferit datele reale pe blogul MISA TV și am vrut să văd până unde mi se permite să vorbesc.

Nu până departe. Am postat un comentariu care a fost aprobat, dar apoi nimic nu a mai trecut de moderare. Nici măcar comentariul în care le explicam că acela e un blog, nu un forum și în care le ceream să-mi facă dovada faptului că am ca „job” să fiu împotriva MISA.

Aș zice că sunt tare puternică și că se tem ăștia de mine, dar mă tem că adevărul e altul: sunt niște iepurași care se tem și de umbra lor. Se tem atât de tare încât impun condiții inacceptabile pentru majoritatea internauților și speră să scape de opozanți. Se tem atât de tare încât când cineva ca mine le acceptă bluful și plusează, dau repede înapoi și încearcă să te reducă la tăcere.

Dar internetul e liber. Și am unde să vorbesc.

Să vă răspund deci, iepurași. În primul rând, un mic bonus. A zis cineva ceva de droguri și opozanți MISA care se droghează. E ușor ipocrită chestia, pentru că Gregorian Bivolaru însuși recomandă droguri. Din păcate n-am toată biblioteca la mine, fiind în Turcia, dar am luat un citat de pe forumul exmisa:

„Enciclopedia Naturista a Afrodiziacelor(pag. 83), de Gregorian Bivolaru: „In medicina indiana traditionala, macul este privit cu veneratie. Printre altele, el tonifica, stimuleaza erectia si intarzie ejacularea, favorizand prelungirea starilor beatifice din timpul actului amoros. In acest scop, adeptii prepara un amestec de cannabis, opiu si multe mirodenii, amestecul fiind apoi usor indulcit.” -„pulberea de opiu trebuie sa contina 10% morfina, constituind o pulbere titrata si se administreaza in doze de maxim 0,18 g.” -„se consuma maceratul preparat din capsule de mac fara seminte, 1 sau 2 capsule la 1 litru de apa.””

Dar hai să vorbim de ideile iepurești la care n-am putut răspunde pentru că mi s-au trimis la coșul de gunoi comentariile. O fi fost din cauză că vorbesc atât de urât și incoerent? Să vedem cam ce ziceam (nu mai am comentariile inițiale).

  1. Cineva a zis pe MISA TV de persoane care se „tem pentru viața lor”, dar care apoi își fac bloguri cu numele personale scrise pe ele fără frică. S-a vorbit despre oameni care fac ce fac din răzbunare. S-a vorbit de foști cursanți care s-au apucat de droguri, de SRI și francmasonerie.

Unde sunt dovezile pentru aceste lucruri? Unde sunt persoanele de care vorbiți? Arătați cu degetul. Fără acuzații vagi. Cu degetul. Cum am făcut eu mai sus cu Gregorian Bivolaru și recomandatul de droguri.

  1. S-a spus că e „jobul” meu să scriu împotriva MISA.

Perfect. Una bucată arătat cu degetul. Acum, să văd dovada faptului.

  1. De ce rămân yoghinii din ashramuri în condiții mizere dacă nu le convine? s-a întrebat pe MISA TV.

Habar n-am. Și pentru mine e un mister treaba asta. Presupunerea mea e că vor o colivie aurită în locul celei de fier pe care o au acum.

….

E așa de nasol ce zic? E inacceptabil? Urât? Calomnios? Bârfitor? Sau o fi îngrozitor că pot să port o discuție și să întreb lucruri destul de, na, normale?

Securismul e la MISA. Nu știu dacă din rea voință sau din paranoia. MISA însăși se transformă într-un loc unde oameni se spionează unii pe alții pentru scopuri „nobile”, sau „de protecție”. Vor să se protejeze de orice: de stat, de idei rele, de alte idei, de idei potrivnice, de oameni care au alte păreri etc. Aici cereau numele, prenumele, adresa de mail și nr. de telefon pentru a verifica identitatea, statutul și datele oferite de comentator, cică.

Nu e prima dată. În careva din taberele MISA li se spunea cursanților să scrie scrisorele în care să-i denunțe pe cei care „calomniază” și „bârfesc” împotriva MISA, ca să-i pedepsească pe cei răi.

Orice protest la adresa cursului poate fi combătut susținând că a vedea lucruri rele înseamnă a avea „îndoieli demoniace”.

**Frica e mare, mare, mare la acești iepurași. **Dacă se prind toți cursanții că lupul e cel care le creează frica și tot el e cel care îi face scăpați – cu un anumit preț?


1 Comentariul inițial de pe MISA TV:

ATENTIE! Am aprobat acest mesaj pentru a-l lasa pe “domnul” Bula Ion, aici subsemnat, cat si anonima dumisale la evaluarea auditoriului nostru, pentru care noi avem respectul cuvenit, dar pe care nu intentionam sa il intoxicam cu melodrame anonime, de acum inainte.

<p>
  Va rugam insistent sa parcurgeti cerintele noastre minimale cu privire comentarii. Nu am scris pagini interminabile cu care sa va plictisim, sau in care sa gasim cu siguranta vreun motiv pentru a va respinge un comentariu, doar pentru ca nu ar conveni cuiva, un anume comentariu. Sunt doar 2 randuri de text! Vom lista din nou regulile noastre:
</p>

<p>
  <strong><em>Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conțin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălrea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții. Vă mulțumim!</em><br /> </strong><br /> Intrucat am inceput sa primim si pe forumul nostru “binevoitoare” anomime de la persoane “de bine” care pretind ca ar avea un statut sau altul, dorim sa respectati urmatoarele conditii de bun-simt, daca doriti sa publicam comentariile dumneavoastra de tip critica sau acuzatie:
</p>

<p>
  1. Daca trimiteti anonime de pe adresa de email gen “bula@…” si alte asemenea adrese “elocvente” cu pretentia de a vi le publica pe site-ul nostru, in speta cu mesaj calomniator, veti primi <strong><em>BAN</em></strong> (BAN este un cuvant din limba engleza care semnifica interzicere, interdictie). Sunt multe lucruri mai interesante de facut decat sa ne irosim timpul cu asa-zise mesaje “la obiect”, scrise de persoane care cauta sa isi piteasca micimea de caracter dupa o anonima fara valoare. E plin Internetul de astfel de persoane si toate institutiile care mediaza bloguri si forumuri iau exact aceleasi masuri: BAN.
</p>

<p>
  2. Daca aveti intr-adevar ceva de spus, de semnalat sau chiar replici la materialele pe care le difuzam, sunteti bineveniti sa ni le scrieti, respectand politicile noastre cu privire la comentarii, mai sus mentionate. In cazul in care mesajul are clar o tenta rauvoitoare, DAR TOTUSI ne oferiti DATE CLARE pe care le putem verifica: NUME, PRENUME, AN DE CURS (daca este cazul) ADRESA DE EMAIL VALIDA, UN NUMAR DE TELEFON, alte date care sunt mentionate in mesaj, prin care biroul nostru de presa sa poata verifica identitatea celui care scrie, statutul pe care sustine ca il are, precum si veridicitatea aspectelor descrise in mesaj – asa cum presupune deontologia in cazul reporterilor – aveti <strong>promisiunea noastra</strong> ca vom publica un asemenea eventual comentariu in cadrul forumului (asa precum am facut si cu acest mesaj, in mod exceptional) si va promitem, de asemenea, ca vom raspunde in mod categoric la situatia pe care o semnalati, astfel incat sa existe un cadru echitabil de prezentare a ideilor, din care cititorul sa isi poata crea o imagine obiectiva asupra subiectului discutiei. Puteti solicita, fireste, sa nu va publicam datele personale pe site.
</p>

<p>
  3. Pentru situatii care presupun expuneri elaborate, va rugam sa contactati direct biroul de presa MISA. Daca mesajul are date concrete ne vom stradui sa raspundem chiar in cazul unor emisiuni viitoare.<br /> Va multumim.
</p>

<p>
  PURA VIDA!
</p>

Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |