Roxana-Mălina Chirilă

Planuri de noiembrie

Continuând cu NaNoWrimo.

O chestie pe care am remarcat-o în anii trecuți e că șansele de a scrie ceva de calitate scad direct proporțional cu viteza cu care scrii respectivul lucru. Și nu mă refer la tastat, pentru că tastez cam la fel de repede în toate situațiile. Mă refer la timpul pe care ți-l oferi ca să gândești ce scrii.

În ce mă privește, standardul NaNo, de 50.000 cuvinte/lună = prea mult. Pentru că încep să dau chix dacă mă axez pe cantitate. Deși nu exclud ideea de a putea scrie bine mai mult într-o lună dacă n-aș fi atentă la numărul de cuvinte.

Momentan, capitolul/săptămână din Flight from Hell ajunge la 3.000 cuvinte, deci aproximativ 12.000 cuvinte/lună. Ceea ce e ok. Ca ritm.

Planul e următorul: scriu. Dar scriu la chestii diferite. În primul rând, Flight from Hell. Dacă scriu 2 capitole/săptămână, e perfect. O iau puțin înaintea termenelor-limită, dar nu forțez coarda. Dacă nimeresc pe la 20.000 cuvinte până la final, e ok.

Pe urmă, am două idei de nuvele, sau ce vor ajunge până la urmă. Ușurele. Fără complicații. Sper. Poate. Mă rog să fie așa. Una dintre ele e cea pe care o s-o scriu când nu scriu la FFH. Hai să-i spunem DW.

Și dacă am nevoie de pauză și de la DW, și de la FFH, ajung la ultima ultima variantă, SYS.

Deci cam așa:

NaNo planE prima oară când vreau să fac NaNo pe bucățele, dar în fond, de ce nu?


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |