Roxana-Mălina Chirilă

NaNoWriMo – ziua 1

Cuvinte scrise: 1710 (mai puțin decât am estimat că o să scriu).

Cuvinte scrise în total: 1710.

Scris la Cafetecă, editat puțin.

Încercări asidue de a afla de ce pagina de admin de pe wordpress.com se vede ca pe vremea lui pazvante (doar html). Eșec. Toate căutările de pe Google duc la probleme asemănătoare pe wordpress.org (softul pentru bloguri, ce am eu instalat aici), dar cu ăla n-am probleme. Verificat dacă problema cu wordpress.com apare și în alte condiții: da, pe Firefox, Chrome, Opera, Opera pe Android, cu cookies șterse, cu întreaga istorie ștearsă, Firefox pe Ubuntu. Upgrade la Ubuntu.

Pe HumbleBundle e plin de jocuri Worms. Worms Armageddon, de exemplu, de care jucam acum o mie de ani – cu Holy Hand Grenade, SuperSheep, bazooka și toate cele.

Discuție cu un prieten despre tendințele pe care le poți avea când scrii. De exemplu, tendința de a descrie tot: personajul principal se apropie de casă, vede casa, depistează ușa, se apropie de ușă, întinde mâna spre ușă, palma îi atinge clanța, apasă pe clanță, împinge ușa, ușa se deschide, personajul principal intră în casă.

De ce e o problemă: că vorbești mult fără să spui nimic.

De ce merită evitată problema: că plictisești audiența și încarci textul degeaba.

Cum eviți: presupui că auditoriul știe cum se intră pe ușă și sari peste. Descrii doar chestiile care chiar contează pentru povestea ta.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |