Roxana-Mălina Chirilă

Pe unde merg de Black Friday

Teoria mea e că dacă vrei să cumperi ceva, și nu doar să caști gura, ca mine, e bine:

  1. Să-ți faci o listă cu ce ai vrea.

  2. Să-ți stabilești un buget și să fii avar cu banii din el (te gândești că banii respectivi nu-ți aparțin… dar îi poți câștiga, dacă te abții de la cumpărături, și fiecare cumpărătură e o pierdere din respectivul câștig).

  3. Să te horătăști dinainte cam care sunt prețurile de la care oferta devine acceptabilă. Nu de alta, dar când vezi „DISCOUNT 50%”, s-ar putea să nu remarci că prețul „inițial” al produsului era de două ori mai mare decât ar fi trebuit să fie.

Mă rog, ăsta e planul dacă te știi cheltuitor, inventat acum de mine pe baza unui curs de economie la care m-am uitat în primăvară (A Beginner’s Guide to Irrational Behavior). La punctul 2 se combină plăcerea de a câștiga ceva cu suferința trăită când pierzi (amândouă forțe puternice). La punctul 3 obiectivizezi cheltuiala.

Nu e un plan perfect, dar nici nu mi-am dat silința.

Nu înot în fonduri, dar Black Friday e un happening deja. Mă distrează să văd ce ciudățenii mai sunt pe net și ce mai cumpără lumea, așa că profit de ocazie. Aș intra așa:

pe la eMag, că e tradițional. N-am văzut niciodată chestii care să mă facă să pic pe spate pentru că erau și ieftine, și le și voiam, dar barem de entertainment. Mi se pare că de la 7 dimineața bagă ofertele. O să fie lumea buluc, ca de obicei. Deja se întreabă unii dacă o să le pice (iar) site-ul.

– și pe la ElectroFun.ro, de care n-am mai auzit până azi, dar de care am dat uitându-mă cine mai are oferte. Vând tot felul, inclusiv, din câte văd, baterii de baie, chiuvete, smartwatch-uri, eBook readere, mese de călcat, biciclete și bicilete pentru copii.

– și pe la Flanco.ro, că am aflat acum că or să aibă și ei oferte (am văzut ceva cu un laptop Lenovo cu i3 pe al 1400 lei, ceea ce e mișto).

– pe la SevenSins.ro, pentru că vând corsete și vreau să văd cât de tare le coboară prețurile. Sigur, tot site-ul se bazează pe ideea de chestii erotice de care fetele cuminți și respectabile nu ar admite niciodată că se apropie, dar nu tot ce vând ei pe acolo îți violează ochii și bunul gust.

Corsete mișto (ignorați modelele, dați pe zoom să vedeți doar corsetul, că e mai bine, promit):

Desigur, e plin și de kitsch-uri pe site, dar mno.

– am băgat un ochi pe Rubyfashion.ro, ca să văd dacă mă pasionează ce vând. Nu prea. Sunt câteva chestii care n-arată prea rău (de exemplu, rochia asta), dar cred că-i las în pace. Cu reduceri cu tot. Cine are mai multă răbdare…

– cei de la Matar.ro par să aibă încălțăminte ok. Și ciudățenii de haine. O să trec pe acolo.

– cei de la Comodo.ro au haine și încălțăminte de marcă, dintre care unele par faine. O să trec și pe acolo.

LaRedoute are chestii interesante, și o grămadă de chestii ieftine prin zona de outlet (inclusiv tricouri cu 5 lei, cică). LE: se pare că sunt ceva neconcordanțe între prețuri și dimensiunea reducerilor, precum și între articole și poze.

Și cam atât, că de fapt n-am nevoie de nimic momentan. Dar să nu zic că n-am căscat și eu gura.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |