Roxana-Mălina Chirilă

De ce sunt homosexualii ca politica

Pentru că se pare că e imposibil să zici ceva care să se lege de homosexuali fără ca discuția care urmează să nu se învârtă în jurul lor – ceea ce e valabil și pentru politică.

Am scris acum câteva zile un articol despre cum multă lume consideră că e ok să fie înjurați oameni, dacă nu ne place de ei. Adică dacă eu vin la Antena 1 la o oră de maximă audiență și zic „Băsescu ar trebui să fie atârnat în pielea goală în Piața Constituției, cine se oferă, hehehe,” unii o să zică „Aoleu, ce bazaconii vorbește Roxana asta” și alții o să zică „Lasă, bă, că nu ne place de Băsescu”.

Am făcut însă chestia asta pe cazul concret al discuțiilor iscate pe tema Cheloo și X-Factor. Pentru că au pomenit alți bloggeri de subiectul ăsta și au sărit să remarce. Întâmplător era vorba de homosexuali. Putea fi vorba de politică. Putea fi vorba de vegetarieni, putea fi vorba de cei de la MISA.

Dar discuțiile, pe net și pe viu, au ajuns să se învârtă în jurul homosexualilor.

Acuma mă întreb dacă discuțiile de la articolul ăsta vor fi despre Băsescu sau despre comunitatea gay, că nu poți vorbi nici de politică, nici de homosexuali în mod tangențial. După cum am demonstrat când am scris că nu vreau să scriu despre politică pe blog, pentru că deviază discuția aiurea.

Poate că discuția o să se învârtă în jurul lui Remus Cernea acum, pentru că în el se întrunesc ambele subiecte.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |