Roxana-Mălina Chirilă

De ce merită luat un Kindle

Tags:

Am mai povestit cât de mult îmi place jucăria asta, dar o fac din nou, că eMag îl dă azi la reducere, la 300 lei. Și e chiar fain.

– nu obosește ochii când citești. Pentru că e ecranul fain și făcut special pentru asta. E o experiență complet diferită față de cititul pe calculator, seamănă mai mult cu cititul unei cărți ca nivel de efort pentru ochi.

– pentru că poți să modifici dimensiunile literelor și să schimbi tipul de caractere. Deci dacă ești obosit, poți să faci scrisul mai mare. Dacă nu vezi bine aproape, poți să faci scrisul mai mare. Poți să schimbi și dimensiunea spațiului dintre rânduri, altă chestie foarte faină. Până nu citești la 1.5 sau la dublu spațiu nu-ți dai seama cât de confortabil e.

– pentru că ai acces brusc la o grămadă de cărți ieșite din copyright, pe care le poți citi gratis fără probleme. Inclusiv unele din programa școlară, cum ar fi Ciocoii Vechi și Noi, cărțile lui Ion Creangă sau ale lui Costache Negruzzi, Caragiale. Și, bineînțeles, tone de cărți în engleză, franceză, germană și alte limbi în care se scria masiv înainte de secolul XX.

– pentru că ai dicționar în engleză pe el și nu trebuie să te chinui prea tare să cauți cuvinte.

– pentru că poți să-ți cumperi cărți digitale și în România (deși deocamdată multe nu sunt disponibile pentru Kindle, dar sperăm…). Și în general sunt mai ieftine.

– pentru că în momentul în care te muți nu trebuie să cari după tine x-șpe rafturi de cărți cărora să trebuiască să le cauți loc. Cari doar x rafturi, că restul e stocat în 200 grame aparat mic și simpatic care încape în geantă. Și dacă mergi în vacanță nu trebuie să te gândești foarte tare ce cărți îți iei cu tine. (sau numai eu m-am ciocnit de problemele astea?)

Eu am unul de destul de vreo doi ani, parcă, și-l folosesc încontinuu. Dacă citești, e una dintre cele mai faine chestii pe care ți le poți lua.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |