Roxana-Mălina Chirilă

Internet cenzurat, sau marketing deștept? (via Pungești)

Am primit azi pe mail un articol alarmist despre cum în România a început cenzura internetului. Pe scurt, site-ul revolution-news.com (care nu merită un link din partea mea) n-a fost disponibil în România câteva ore… din cauza unui articol despre Pungești. Care n-a convenit la stăpânire.

Am dat puțin pe alexa.com și am aflat că site-ul ăsta e momentan pe locul 497,192 în lume ca trafic. Comparativ, eftimie.net e acum pe locul 480,517 în lume (bookblog.ro e la 464,827 în lume). Times New Roman e pe locul 12,999 în lume, 80 în România. Deci revolution-news e destul de nou (după cum arată) și o duce destul de slab pentru un site de știri. Și a scris despre Pungești, ceea ce ar fi dus la… cenzurare?… Păi dacă cenzurezi, de ce să cenzurezi un no-name care nu spune nimic nou față de cunoscuții din țară?

Recunosc că sunt sceptică. Poate pentru că momentan site-ul e online și bine mersi, pentru că e mic, pentru că cei de la Pungești tot vin cu povești melodramatice și nu exact adevărate (după cum am menționat anterior) și pentru că pun pariu că și-au crescut traficul foarte tare din clipa în care au strigat unii că site-ul nu poate fi accesat din România, dar e disponibil prin proxy.

Ca idee, nu trebuie să te baneze cineva ca să nu fii disponibil într-o țară. Poți să interzici tu însuți accesul din țările care nu-ți convin (și cu plugin pe wordpress). După care să urli că ești interzis și treaba merge mai bine când permiți din nou accesul, pentru că vin toți să vadă ce băiat bun și nedreptățit ești.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |