Roxana-Mălina Chirilă

Siropuri și mesaje de Valentine's Day

Anul trecut m-am enervat destul de tare de Valentine’s Day. E o zi atât de dulce, atât de însiropată, atât de plină de tot felul de chestii drăguțele încât nu simt niciun fel de atracție față de ea. În mod normal aș ignora-o, însă am învățat să fiu prudentă în ce-o privește.

Dar în 2013 soarta a fost împotriva mea. Am mers într-una din cafenelele mele favorite, m-am așezat cu laptopul în față și am comandat ceva cafea care de obicei avea tărie și ceva sirop de mentă, dacă bine-mi aduc aminte. Un pic de sirop de mentă, dacă nu cumva tăria era ceva cu mentă și alcool. Din păcate am uitat exact ce era, dar era o chestie bună, reușită.

De Valentine’s Day însă au schimbat menta cu un sirop de cireșe sau vișine atât de dulce și de artificial încât cafeaua aia a fost printre cele mai rele chestii pe care le-am băut vreodată.

Cam așa simt că e toată sărbătoarea: chestiile obișnuite, plus un sirop hiperdulce care nu-i pe gustul tuturor, sau care nu se potrivește cu personalitatea ta. Singurii care au reușit să mă amuze (și nu cred că au făcut-o intenționat) au fost cei de la bookcity, al căror newsletter spune „Esti pregatit pentru Valentine’s Day? Vezi aici idei de cadouri pentru cei dragi.” Dat fiind faptul că ziua asta e menită îndrăgostiților și titlul se adresează unui bărbat, nu pot decât să-mi imaginez un homo/bisexual implicat în cel puțin două relații. Continuarea ar fi, cred, „Fă-ți fericită soția cu o carte de Isabel Allende și amantul cu un stilou!”


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |