Roxana-Mălina Chirilă

O revistă pentru femei pe care aș citi-o

[Revista Zburătoarea, februarie 2014][1]
Revista Zburătoarea, februarie 2014

…De ce nu? M-am plictisit de Cosmopolitan, Elle, Unica și alte cum-să-uri care-mi povestesc cum să fiu frumoasă, aranjată și să-mi țin bărbatul acasă.

Imaginea de pe copertă e de aici. Ediția e despre victorieni pentru că sunt singurii de care sunt sigură că au pozele ieșite din copyright.

Susanna Clarke e autoarea romanului „Jonathan Strange & Mr Norrell” și a colecției „Doamnele din Grace Adieu și alte povestiri”. Acțiunea nu se petrece chiar în perioada victoriană, dar e suficient de aproape.

Anais Nin era amanta lui Henry Miller, autoarea unor povestiri erotice faimoase și a unor memorii cam la fel de faimoase și cam la fel de erotice.

Vibratoarele au început să apară (și să ajungă la modă) prin secolul 19, când se credea că pot trata isteria, care era considerată o boală în toată regula. După care au început să dispară (o fi fost vreo discrepanță între pudoarea victoriană și rețetă farmaceutică legată de orgasme), dar au revenit în forță în timpul revoluției sexuale.

Picitorialul ar fi cu niște bărbați care pozau prea explicit pentru copertă (și nu bag mâna-n foc că nu erau de la începutul secolului XX).

Singura problemă fiind, bineînțeles, că revista asta nu există. Am inventat-o în toiul nopții dintr-o nebunie de moment. Nici măcar nu e în Photoshop, ci în mini-progrămelul de editare de poze PhotoScape… și Paint. Da, ăla de-i zicea Paintbrush în antichitatea calculatoarelor.

Aș fi putut să-i zic „Playgirl”, dar deja există și de pe coperți văd că a avut tot felul de sfaturi despre cum să-ți îmbunătățești viața sexuală, cum să-ți găsești un iubit, cum să faci sex pe plajă și alte prostii. Așa că, sub influența ultimului zburător, i-am dat un nume nou.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |