Roxana-Mălina Chirilă

Trandafiri nedoriți? Nu-i nimic, sunt comestibili

O dată la 2-3 ani e drăguț să primesc flori, dar în general nu prea mă interesează. Chestie pe care o zic din când în când. Cu toate astea, pentru că bărbații preferă să asculte sfaturile din reviste și cele date de alți bărbați (pentru că evident că eu, fiind femeie, nu știu ce vreau), am primit mai mulți trandafiri până acum decât aveam vreodată intenția să primesc.

Ok, dacă e pe așa, dacă aveți aceleași probleme că nu știți ce să faceți cu florile, cereți trandafiri care n-au fost stropiți cu pesticide. De-ăia ieftini, probabil de la țigănci, care n-au fost stropiți cu nimic. Preferabil din curtea bunicii, dacă se poate. Trandafiri bio, organici – oricum ar fi, __nestropiți. De ce?…

Pentru că se pot mânca.

Se smulg petalele, se rup bucățelele mai albe de jos (că nu-s așa bune). Se sparge un ou, se amestecă albușul cu puțină apă, se pictează fiecare petală cu albuș diluat, apoi se presară cu zahăr pudră.

Se lasă la uscat pe o hârtie de copt. Voila! Chestii numai bune de decorat dulciuri (sau înghețată, sau…)

Rețetă luată de aici (click pe poză):

Pentru profesoare, femei extrem de curtate și alte persoane care primesc cantități florărești de trandafiri, am înțeles că există rețete de dulceață de trandafiri și apă de trandafiri. Probabil că merită încercate, dar eu n-am avut ocazia.

De asemenea, nu cred că există fază mai tare decât cea în care începi să ronțăi flori pentru degustare, cu un aer de prințesă Disney picată din lună.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |