Roxana-Mălina Chirilă

În colțul opus floricelelor

Mi-e somn de stau să pic, dar mi-am adus aminte că n-am zis nimic de lista asta de link-uri, care se cere comentată. Sunt link-uri de 8 martie, postate pe 12 martie, comentate pe 14 martie și probabil postate pe 15 martie, că e aproape 12 noaptea. Dacă o mai lungeam puțin, ajungeam în iunie.

Uite care e chestia: de 8 martie mi s-a umplut Facebook-ul de floricele și „La mulți ani!” O prietenă m-a anunțat că al ei s-a umplut și de alea, și de imagini cu femei care urmăresc bărbați cu făcălețul, sau ceva de genul. Poezioare, prostioare. Care, ok, bine, fac parte din tradiție și presupun că sunt drăguțe.

Bun, în perioada în care lumea posta d-astea, Dorin culegea materiale despre femei cu cap, cu realizări – și o reclamă mișto cu fete care s-au săturat de jucării roz și fac din ele rachete. Geeks. Tocilare. Felicia Day și Lisa Foiles, Ada Lovelace care e prima persoană care a programat vreodată… Și o istorie a femeilor în IT, care erau se pare mult mai multe acum un număr de ani.

E cea mai mișto postare de 8 martie, chiar dacă e cu întârziere, pentru că are ceva nou de zis. Acel ceva nu e „La mulți ani!” și nu e „Uite o floare ca să mă pun bine cu tine.” Lista aia spune așa: „Dacă vrei să faci tot felul de lucruri, excelent! Poți. N-ai nevoie de un piedestal, n-ai nevoie de mine să te felicit o dată pe an ca să te simți bine. Go do crazy, clever stuff and have fun!”


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |