Roxana-Mălina Chirilă

Despre Pilula Roșie care te scapă de feminism

Din când în când ajunge la mine un articol gen acesta sau acesta. Pentru cei care n-au chef să le citească, primul este despre faptul că femeile vor să se distreze și să se culce cu o grămadă de bărbați când sunt la vârste la care sexualitatea lor are o valoare mare – și apoi se miră că nu se pot căsători. Al doilea este despre ceva emisiune gen Supraviețuitorul în care au făcut două echipe, una de bărbați, cealaltă de femei și femeile au demonstrat că sunt varză, au stat toată ziua cu burta la soare în timp ce bărbații au făcut tot felul de chestii bune și utile.

Problemele articolelor, pe scurt: 1. generalizare; 2. emisiunile de divertisment sunt deseori invenții în proporție mare, dacă nu cap-coadă (v-o spune o fostă scenaristă a unui „reality show”).

Există însă o problemă de fond a ambelor articole: dacă vă uitați pe site-urile respective, vedeți mai devreme sau mai târziu cuvintele „red pill”, demonizarea feminismului, plângeri legate de misandrie. Și nu doar oricum: femeile sunt vinovate pentru faptul că bărbații n-au mai mult succes în viață, pentru că nu le mai oferă motivele s-o facă. Bărbații au nevoie de femei mai proaste pentru că femeile proaste știu să se mărite mai bine și-și susțin soții să facă chestii mărețe. Desigur, e nașpa și când un tip foarte bogat se însoară, că după ce gagica îmbătrânește n-o să poată profita în liniște de toate tinerele pe care banii le aduc în calea lui. (pentru că bărbații n-au alte trăsături psihologice și emoționale decât „vreau sex, sex, sex, sex, sex și un sandwich”, probabil)

Red Pill – pilula roșie din Matrix, care le-a permis să vadă faptul că feminismul distruge societatea, că bărbații sunt categoria socială dezavantajată, că femeile au totul și vor mai mult, că de fapt toate vor bărbați alpha (de-ăia gen Neanderthal) și că disprețuiesc bărbații care au emoții. Că femeile vor în general să se culce cu cât mai mulți bărbați posibil și apoi să se căsătorească cu un fraier. Un articol despre subiect de pe Business Insider.

Părerea mea? Toată filozofia lor e cam bună de aruncat la gunoi, din diverse motive. Pentru că generalizează, pentru că au „descoperit” secrete universale la probleme vechi, pentru că au „văzut adevărul” și au început să-l predice și sună dubios. Poate și pentru că am senzația că toți „bărbații alpha” care se dau mari pe acolo cu ce puternici și masculini sunt ei sunt slabi, pentru că altfel nu s-ar plânge că feministele le-au distrus motivele sau capacitățile să fie mai buni în viață. Pentru că au tot felul de tertipuri stupide când merg la agățat. Pentru că sunt hipersensibili, dar nu ca ăia care plâng, ci ca ăia care se oftică.

Aviz amatorilor: sunt tot felul de filozofii, grupuri și site-uri pe net și nu doar ce e religios/„alternativ” medical/conspiraționist poate să fie aiurea. Nu, aiurelile sunt în toate domeniile.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |