Roxana-Mălina Chirilă

Concertele Connect-R și Rednex

Connect-R a fost o surpriză plăcută. Nu știam foarte multe despre el, muzica lui nu m-a dat pe spate niciodată la radio sau pe Youtube. Dar ieri a fost destul de clar că poți să te distrezi la un concert chiar dacă n-ai o pasiune deosebită pentru muzică. A fost o atmsoferă faină, artistul s-a jucat cu publicul, a glumit, a făcut cover-uri cu melodiile lui favorite (și cu ocazia asta și-a etalat talentul de a imita stilul altora). Entuziasm, un public țopăind și lăsându-se – cu greu, e drept – convins să și cânte puțin. Și un artist care are voce și știe ce să facă cu ea (chiar are, până și în direct).

Basistul Sebi, din Sf. Gheorghe, a spus și el emoționat câteva cuvinte despre relațiile interetnice și despre cât de egali suntem toți. Cred că s-a făcut o vânzoleală prea mare în presă cu relațiile astea, dacă și unul dintre ai noștri ne transmite mesajul „hai să fim prieteni”, dar e ok, sunt de acord cu el.

Rednex, care au fost a doua trupă a serii, au apărut în acordurile unui intro destul de dubios, dar altfel au cântat vechile melodii favorite, s-au învârtit pe scenă în dansuri cu mai multă energie parcă și decât trupa locală de aerobic, au făcut pe cowboy-ii și și-au tras niște accente americănești de Vest Sălbatic de abia mai înțelegeai ce spuneau (în afară de „Are you ready?”). Poate puțin prea exagerate? 😛 (mă întreb, vag, unde sunt americanii care dau în extrema lui „politically-correct”, să se enerveze că le-a apropriat o trupă suedeză cultura)

Simpatici și ei, au făcut publicul să reacționeze și să țopăie și, în unele cazuri, să strige „I love you” (cel puțin era unul lângă mine care o striga). Plus vreo 15 copii care au fost aduși și ei pe scenă, să danseze cu pălării de cowboy pe cap și care au fost mult mai mult drăguți decât enervanți, ceea ce e o performanță (cine spune că sunt o cinică n-a văzut destule spectacole școlărești).

Singura chestie e că n-au stat prea mult. 50 minute, după care au plecat.

Eh, fun, fun.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |