Roxana-Mălina Chirilă

Cum se mai distrează fanii: cosplay

Se pare că o să ajung sâmbătă pe la East European Comic Con, în București (doar sâmbătă, doar Comic Con, după care iar trenul înapoi spre Brașov). N-o să fac nimic special pe acolo, pentru că sunt genul de fan mai retras și netalentat la chestii gen costume, dar o să mă întâlnesc cu persoane mult mai organizate ca mine – printre care o fostă profă din facultate, care împreună cu cineva face niște benzi desenate simpatice. Și o prietenă care și-a făcut un costum ca al celui de-al șaselea doctor din Doctor Who.

Chestia asta cu imitatul costumelor se numește cosplay. O să vă arăt și niște poze, dacă tot.

La stânga e editoarea mea, Amanda Meuwissen, costumată ca Poison Ivy din Batman. Poza e din 2013. Ca idee, vă recomand romanul ei de pe Big World Network. Sau varianta de Kindle, revizuită și adăugită, de pe Amazon. Gay romance, cu scene explicite citite de autoare însăși. Ceea ce nu e foarte neobișnuit, doar că nu mi se întâmplă des să dau peste o fană suficient de relaxată să facă asta și să-și dea numele adevărat.

 

 

Așa, dincolo de persoane cunoscute, poze din alte părți cu fani care și-au făcut costume faine:

[][7]
Lara Croft, din Tomb Raider

Dacă ești tipă n-ai foarte multe variante dacă vrei să te îmbraci ca un personaj cunoscut din jocurile pe calculator, dar Lara Croft și Alice Liddell sunt două variante bune.

Sau:

[][8]
Alice, din Alice: Madness Returns, joc bazat pe Alice în Țara Minunilor

Două variante de Alice Liddell cu Regina de Inimă Roșie, care e o parte din ea în Alice: Madness Returns. (e mișto jocul, apropo – foarte literar; adică, e mișto ca idee, că din punctul de vedere al realizării sunt niște mici probleme *mormăie ceva despre unghiurile din care vezi acțiunea și bug-uri*)

Și tot la capitolul de jocuri, Altair din Assassin’s Creed:

[][11]
Altair, Assassin's Creed

Din benzi desenate:

[][12]
Moartea (Death), din The Sandman

Și tot din The Sandman:

[][13]
Delirium/Del, din The Sandman

Un Loki, din Thor/Avengers (e uimitor câte poze am găsit cu un tip care seamănă rău cu Tom Hiddleston și care e la bustul gol – dar suntem aici pentru costume):

[][14]
Loki

Dacă mai citește cineva articolul ăsta și nu se uită doar la poze, cică o să vină niște cosplayeri faimoși și la noi (rândul doi de anunțuri – că de actori vorbește toată lumea oricum, nu mai trebuie să vorbesc și eu).


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |