Roxana-Mălina Chirilă

Când Poliția plagiază MISA

Poliția fură. Bine, poate chestia asta nu surprinde pe nimeni, așa că mai adaug ceva: Poliția din Constanța fură articole de la alții ca să le bage în revista proprie, „Poliția Impact”. Și de la cine să fure dacă nu de la MISA? Pentru că normal, dacă ești o instituție care are nevoie de credibilitate la nivel național, un stâlp al societății, un pilon al dreptății, o coloană a corectitudinii, primul lucru pe care vrei să-l faci e să publici o revistă atât de proastă, atât de vulgară și atât de agramată încât să validezi din prima toate bancurile cu polițiști (sursa).

Al doilea lucru pe care vrei să-l faci e să publici articole luate de la alții, să nu verifici sursele, să afli pe urmă că ai luat cu copy-paste un articol de pe un site care ține de MISA și pe urmă să zici „nu e nicio problemă dacă textul creează o asociere cu MISA” – bineînțeles că nu, aștept cu nerăbdare articolele preluate de la Scientologi –  şi „articolul este unul foarte frumos”. Ahhh, domnu’ polițist, v-am furat telefonu’, da’ e foarte frumos.

Faza tare e că întrebat care e faza cu articolul ăsta „preluat” într-o revistă de mare calibru, comisarul șef Saragea a zis că furăciunea intelectuală s-a produs prin Patriarhie: articolul a fost trimis de un colaborator nenumit din partea bisericii.

Deci, stai să văd dacă am înțeles: cei care promovează ca poruncă de la Dumnezeu „Să nu furi” au furat un articol, pe care l-au dat celor care efectiv prind și pedepsesc hoții. Și au furat de la o grupare spirituală și cu mișmașuri ilegale pe care primii o condamnă și cei din urmă o anchetează. Ce urmează? Cei care țin workshopuri motivaționale să fie niște ratați? (…nu-mi răspundeți la întrebare, vă rog. E retorică.)

Conform dezvaluiri.ro, toată revista „Poliția Impact” e plină de obscenități, vulgarități și sex. Culmea, cu excepția articolului de la MISA, pe care l-au nimerit fără așa ceva, dar care are citate apocrife din Iisus, via Jakob Lorber (originalul, de pe site-ul angelinspir.ro). Surse credibile, nu alta. Bine, că articolul în sine nu are nimic prea rău, în afara bâlbâielilor lui Lorber asupra cărora mi se pare că se simte o mână de editor Bivolarian, dar ce urmează? O preluare despre cum gazele de eșapament ale avioanelor ne omoară? Niște conspiraționism? Ceva idei despre energia sexuală a femeii și poziții sexuale în comunicatele oficiale ale Patriarhiei?

După cum spunea marele geniu al Costineștiului, Gregorian Bivolaru, „înțelepții au o lume comună”. Probabil că e un fel de bibliotecă într-o pivniță, unde fac schimb de idei ciudate și neverificate – și le dau copy-paste.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |