Roxana-Mălina Chirilă

O shaorma cu de toate – și cu Dumnezeu…

Povestea asta e mult prea tare ca să nu fie scrisă undeva. De ex., pe blogul meu, cu acordul pățitorului.

Se face că un tânăr s-a dus odată să-și ia o shaorma de la shaormeria favorită. A dat comanda preocupat, a plătit și pe urmă a așteptat ca lucrurile să-și urmeze cursul. Doar că iată că în loc să fie întrebat dacă vrea ceva sau altceva, a auzit o întrebare care n-avea nici în clin, nici în mânecă cu… ei bine, cu nimic.

„Ascultați muzică bisericească?” l-a întrebat shaormarul, sau cum li se zice.

Clientul și-a dat jos casca de bluetooth, că a crezut că a auzit greșit „Doriți și cartofi prăjiți?”, fir-ar ea de sonorizare.

„Poftim?” a zis.

„Ascultați muzică bisericească?”

Dacă ar fi știut că într-adevăr aia era întrebarea, tânărul nostru n-ar mai fi zis „Poftim?” ci „Ce, mă?!” Dar în fine, momentul era pierdut.

„Nu,” a zis, rămas atât de Zen încât era cât pe-aci să atingă nirvana.

„Deci, ketchup doriți?”

Tânărul, în sfârșit întors pe teren familiar, a zis că da, vrea și de-ăla.

„În voi ne stă viitorul!” a continuat shaormarul, vesel și a completat shaorma cu ketchup și discursul cu idei despre fapte bune, de săracul client iar s-a pierdut și a uitat că trebuie să spună ce mai vrea în shaorma aia, în afară de ketchup și carne.

De-abia a reușit să ceară castraveți murați sau cine știe ce altceva voia acolo, că iar a reapărut Iehova în shaorma lui.

„Citiți Biblia?”

Săracu’ client începea deja să-și revină, așa că a răspuns categoric:

„Nu!”

„Dar credeți?”

„Că ar trebui să citesc Biblia? Nu!”

„Nu, nu, credeți în Dumnezeu?”

„Aproximativ,” a răspuns tânărul. Era cât pe-aci să-i răspundă shaormarului că nu credea în Dumnezeu, ci în *\* dumnezeii ***** de idiot, dar privirea i s-a întâlnit cu cea a unui alt angajat, care spăla podeaua.

Omul ăla i-a aruncat o privire care zicea, „Da, știu, e idiot, n-am ce să-i fac, îi turuie gura de azi dimineață despre Dumnezeu, o visat ceva azi noapte, îmi pare rău pentru nervii dumneavoastră, zău că-mi pare rău.”

O privire poate fi extrem de elocventă uneori, așa că tânărul nostru a renunțat să-i explice shaormarului în ce fel de dumnezei credea și a întins mâna după shaorma.

„E cea mai religioasă shaorma care mi s-a făcut vreodată în viața mea,” a zis sec.

„Unii spun că după ce au citit, au început să vadă,” a zis shaormarul.

Clientul s-a întors și a plecat prompt. Nu se știe dacă shaormarul doar i-a văzut spatele, sau dacă și-a citit în el și viitorul extrem de scurt ca shaormar.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |