Roxana-Mălina Chirilă

Reacții cu viteza melcului turbat

O dată la câteva zile mă uit să văd ce mai face site-ul oficial al MISA. De obicei dă drepturi la replică pentru ziare gen CanCan, sau răspunde întârziat și plin de venin la știri care nu-s pur laudative. Asta pe lângă articole flower power sau conspiraționiste, sau mărturii pline de energii și lumini ale yoghinilor care-și laudă între ei eficacitatea yoga.

Sunt amuzanți, au aerul superior al unor oameni care se află în buricul pământului fără să înțeleagă felul în care funcționează lumea din jurul lor. Spumegă, fumegă și folosesc orice invective care nu sunt înjurături tradiționale. De ce nu înjură? Că-i urât și nasol și ei sunt niște finuți.

De obicei nu discut artiolele alea, deși sunt amuzante, că ce-i mult e mult. Dar pe 18 iunie 2014 au reușit să scoată o perlă mișto într-un articol. E un articol semnat de Nicușor Catrina, care-i unul din „greii” MISA (nu mâna dreaptă a lui Bivolaru, dar pe-acolo).

Articolul de faţă este o replică stringentă la inepţiile mizerabile ale unui pretins „expert” [..], stupidităţi ce au apărut în numărul din ianuarie 2010 al revistei „Psihologia Azi” sub semnătura lui Ovidiu Brazdău. Unii vă veţi întreba de ce am considerat că este necesar – şi totodată important – să răspundem abia acum unor calomnii evidente ce au fost vehiculate de Ovidiu Brazdău în urmă cu mai bine de 4 ani? [..] deconstrucţia şi spulberarea lor se dovedeşte a fi, chiar şi în prezent, o acţiune necesară pentru restabilirea urgentă a adevărului.

Sublinierile sunt ale mele. O replică stringentă pentru restabilirea urgentă a adevărului, după 4 ani. 4 ani! De la articolul ăsta și până acum fosta mea dirigintă a mai purtat o clasă dintr-a 9-a până la absolvirea liceului. Eu mi-am luat masteratul, am tradus vreo 7 cărți, aproape am terminat de scris un roman, mi-am făcut blogul ăsta șamd.

Numai cu yoghinii să nu faci o treabă urgentă, că timeline-ul pe care funcționează el e cel al lui Dumnezeu și ce e o eră geologică în plus sau în minus?

În rest, ca de obicei, scâncesc că-s neiubiți și nedreptățiți. Sărmanii de ei, mereu se leagă lumea de ei pe nedrept. V-aș spune și ce nu le convenea, punctual, dar problema e că după n pagini de bătut gura în sus și-n jos pe tema „cât de urâcioși sunt cei care nu ne plac”, constați că n-au vorbit despre tema declarată a articolului – aia urmează a fi discutată într-un articol viitor. Bănuiesc că până ajung la finalul replicii urgente o să treacă aproape 5 ani de când a scris-o omul ăla.

În rest… un citat care explică de ce Ponta merită bătut pentru că strică și ce e bun prin faptul că se asociază cu acel lucru, dar și de ce MISA nu prea-și face prieteni sus-puși. Nu prea există categorii de oameni pe care să nu-i fi scuipat în față:

De altfel, mai ales în România acestor vremuri, titlul de doctor (în diferite specialităţi) este plasat atât de flagrant sub semnul plagiatului încât nu mai impresionează aproape pe nimeni (cel mai răsunător caz de plagiat, din plin dovedit, caz care, aşa cum s-a demonstrat, nu este altceva decât un „vârf al aisbergului”, este şi rămâne în acest sens titlul de doctor cu care se făleşte actualul Prim Ministru al României, Victor Ponta).

Închei cu o listă de scurte citate din articol, ca să nu credeți că doar mi se pare că-s superiori și veninoși (și acum folosesc cuvinte mari) – nu de alta, dar mi s-a zis că fără demonstrații n-am voie, că poate consideră cei de la Yogaesoteric că-i calomniez sau ceva:

diferiţi „experţi” ai maculării şi ai manipulării, sau ca diverşi „falsificatori” de profesie ori emisari (ce sunt gras retribuiţi) ai neantului valoric […] a mitocanilor ignari, limbuţi, neghiobi şi impertinenţi din România) [..] mediocritatea deplorabilă a articolului [..] obscuritatea crasă a însuşi autorului acestuia, precum şi nivelul sub-mediocru în care el a practicat yoga. [..] manipulatori veleitari [..] ignoranţei generale a românilor [..] ei, impostorii, se erijează cu un tupeu imens în veritabile autorităţi epistemice [..] Modul parşiv în care ei îşi proiectează propria inepţie asupra audienţei este de regulă „doct”, arogant, şmecheresc şi mai mereu agresiv. [..] o polifonie incontrolabilă de consideraţii parazite [..] din cauza prostiei crase sau a superficialităţii, [..] principalele instrumente de persuasiune vicleană [..] o mare impertinenţă resentimentară. [..] este şi el unul dintre invidioşii ulceraţi (dar vanitoşi la culme) ce sunt plini de o mediocritate fudulă, ironică şi ţâfnoasă. [..] răul adeseori insidios din zilele noastre [..] o mare lăudăroşenie: [..] de manipulare vicleană a cititorului, care este „ajutat” (a se citi: abil intoxicat) [..] jalnicului profesor Ovidiu Brazdău [..] bruma de autoritate de care încă se mai bucură (din cauza ignoranţei imense a studenţilor săi) la acea universitate?


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |