Roxana-Mălina Chirilă

Cel mai vizitat blog din România?

De o vreme încoace pe T5.ro blogul român cel mai vizitat nu mai este zoso.ro. Este nationalisti.ro. Schimbarea s-a produs brusc: de unde nici nu-l auzisem vreodată, a sărit pe primul loc. De la 14.000 vizitatori pe lună în aprilie a ajuns la vreo 230.000 vizitatori în mai și la 425.000 în iunie.

statistici nationalisti.ro

Dar există moduri de a vedea ce-i cu statisticile unui site. Te uiți la ce alte statistici mai are, în afară de vizitatori și afișări. Și deja pare destul de interesant faptul că nationalisti.ro are cam tot atâtea afișări câți are vizitatori (eu am cam dublu-triplu afișări).

Primul lucru la care m-am uitat a fost bounce-ul. Care era clar din afișări/vizitatori că urma să fie foarte mare. Ce înseamnă bounce? Înseamnă că cineva a ajuns pe site-ul tău cumva, dar s-a uitat doar la pagina pe care a picat, n-a mai dat click pe altceva. La mine e la vreo 67%, vin oamenii de pe Facebook (uneori reddit), citesc un singur articol, pleacă. Ajung aici de pe Google, citesc sau nu, pleacă. În 33% din cazuri, rămân să mai dea un click, să mai scrie un comentariu.

La nationalisti.ro? 95% bounce. 95% din oameni văd doar o pagină și pe urmă fug. Iar durata medie a unei vizite, atunci când chiar mai dau un click, e de 7 secunde.

statistici nationalisti bounce

Partea cea mai tare e însă la repartizarea vizitatorilor pe țări:

statistici nationalisti pe tariCa să ne fie clar: 40% din vizitatori sunt din SUA, 11,65% sunt din Taiwan. Incredibil cât de mulți americani și taiwanezi sunt interesați de naționalismul românesc!

Nu, normal că americanii în general nu-s interesați de articole în română scrise de naționaliști români. Probabil că cifrele există din cauza roboțeilor neostoiți care dau clickuri pe site. Sunt umflate puțin cu pompa. Puțin mai mult. Aproape de tot.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |