Roxana-Mălina Chirilă

Unii au fantezii erotice cu miniștri

Deci, am stabilit în urmă cu 3 secunde că nu-mi place de Ponta și Petrescu pentru că duc ideea de intelectualitate la nivel înalt în derizoriu. Râca mea e academică. Dar văd că la alții râca se extinde, nu e suficient să spună că cei doi au gafat. Nu, victoria îi poartă mai departe pe aripile ei și încep mental să dezbrace miniștri, să le critice hainele și eventual să se bage în pat cu ei, sau să orchestreze scene întregi prin iatacuri.

Cristian Tudor Popescu vorbește de un, citez titlul exact al articolului, „Dublu viol cu perversiuni la Cotroceni”. Fără să vadă vreo problemă cu asta, continuă: „Caligula o prinde pe tânăra mireasă şi o abuzează scurt într-un ungher. Mirele vine să protesteze şi Caligula îl abuzează şi pe el, democratic, după care îi înfige în posterior o viorea.” Două secunde mai târziu, tot el, părintesc-superior: „Dacă domnul Ponta și ministruța Harvard, dacă dl. Ponta – că săraca fata aia e adusă acolo de mână” (sursa). Săraca fată e o persoană adultă aflată într-o poziție de putere și decizie. Dacă dă chix finanțele țării nu se vor aranja singure ca să ne menajeze doar pentru că la putere e o femeie tânără, deci standardele după care o judecăm ar cam trebui să fie cele după care judecăm orice ministru de finanțe.

Dar să spunem că CTP scrie pamflete și că ar fi vorbit și de sărmanul Pontișor, dus de mânuță de Năstase și Iliescu, bietul ministraș care voia să facă bine, dar n-a putut. O fi CTP singurul care își bagă fanteziile sexuale în comentarii?

Normal că nu e singurul. Găsești conversații de genul inclusiv pe bloguri moderate – inclusiv unele inspirate de articolul lui CTP (ultimul comentariu):

prtscr ioana petrescuMă, după cum știți, nu sunt o firavă când e vorba de înjurături și cuvinte porcoase, dar sunt chestii care nu trec puțin dincolo de limitele acceptabilului, ci îl lasă în urmă cu viteză supersonică.

Ioana Petrescu este, până una alta, o persoană reală. Indiferent de carențe în funcție, indiferent de idealism, de naivitate și de ce drac de defecte o fi având, nu este o chestie din imaginația voastră pe care s-o faceți poștă virtual, public, pe internet.

Nici Eba, de altfel.

prtscr eba

Nici măcar Udrea. Și credeți-mă, n-am căutat după comentarii ca să găsesc ceva relevant, ci am găsit prea multe fără să caut.

Să vă explic de ce nu e în regulă să faci comentarii de-astea? Să vă fac educația aia cu cei 7 ani? Pentru că-i de prost gust, pentru că vă băgați în intimitatea omului, pentru că e vulgar, pentru că nu e suficient că vă umpleți de salivă de la balele curgânde, mai trebuie să le și împrăștiați la alții.

(Mă întreb uneori dacă babele la 90 de ani care stau în fața porții și se uită la trecători fac la fel: „Pe tânărul ăla l-aș chema o noapte, pe ăla nu, că nu-mi plac buzele lui… Ăla poate că ar avea o șansă, dar trebuie să aibă și ceva personalitate, că la corp nu-i așa bine.”)

Dar lasă, am zis, stai că nu e dracul așa de negru, ăștia sunt postaci, comentatori de duzină, genul de oameni pe care-i denumesc la comun idioți. Sigur că oamenii mai cu scaun la cap nu sunt aproape nici de vulgaritatea „cultă” a lui CTP, nici de vulgaritatea directă și cocoșească a comentatorilor.

Și pe urmă m-am trezit dând peste asta via un om pe care-l respect.

prtscr petrescu

Da, și fotoliile sunt oribile, iar măsuțele sunt comuniste, dar teoretic asta n-a oprit pe nimeni de la a conduce țara. Ce legătură au gusturile de modă ale unui ministru cu funcția pe care o ocupă? Nu e vorba de cavalerism, e vorba de relevanță. Dacă Petrescu făcea parada modei avea altă funcție.

(Apropo, urăsc fustele de dimensiunile respective tocmai pentru că intru în disperare când trebuie să mă așez în ele. În ciuda comentariului de mai sus, aia nu este o fustă de lungime sexy (nu există lungimi de viol, apropo, la fel cum nu există înălțimi de toc propice pentru crime fără premeditare, chiar dacă pot fi folosite și pentru a ușura astfel de scopuri). Este o fustă care, în momentul în care ești mai atent la poziție, ajustezi pentru inevitabilele cute și îți aduci aminte cum arată un corp uman și te uiți mai atent unde se află șoldurile, remarci că se termină la vreo două degete deasupra genunchiului, nu la jumătatea coapsei. Încurajez bărbații să-și pună un prosop în jurul taliei și să facă experimente.)

Dacă știam că o să mă ciocnesc la tot pasul de comentarii ale oamenilor care profită de ocazie ca să mai muște puțin din Ioana Petrescu, nu scriam articolul precedent. Nu pentru că nu cred în el, ci pentru că m-am trezit participând la noul sport național: aruncat cu bălegar în ministrul de finanțe. Ceea ce… nu.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |