Roxana-Mălina Chirilă

O tipă cântă că iubitul ei este… este…

Dimineața prin bucătărie dau drumul la radio și ascult ce-o fi, știri locale, muzică mai puțin locală, chestii de-astea. Mai demult auzeam un individ cântând că vede foc, acum tot aud o melodie în care o gagică începe și cântă „Iubitul meu…” Sună bine, dar la un moment dat am început să aud și versurile.

Iubitul meu este pictoooor,
Care mai e și actoooor.

„Băi ce iubit artistic are fata,” mi-am zis. „Și pictor și actor, greu, greu.”

În altă dimineață am încercat să ascult versurile mai atent, să aflu cum se descurcă iubitul pictor-actor în viață, că mă interesa subiectul. Dar n-am mai prins niciun „actor” pe nicăieri, iubitul ei era pictoooor, pe urmă niște chestii ceva cu amorul, nu cu actorul, dar care nu păreau să aibă nicio logică pictorială.

Până la urmă s-a făcut să aud melodia când nu eram singură.

„Băi să fie,” îmi zice, „De fiecare dată înțeleg că iubitul ei e pictor.”

„Și ce e?” întreb. „Victor? E o declarație de iubire față de premier?”

În timpul ăsta, de la radio, iubitul meu este pictooooor.

„Nu,” zice. „E risipitor.”

Siderație. Ascult iar refrenul.

„Cum adică, risipitor?” zic eu. Am numărat silabele, nu-mi ieșeau. Nu semăna nimic a risipitor nici să-l bați cu cârpa udă.

A trebuit să scoată versurile de pe net ca să mă conving. Până la urmă mi-a picat fisa: iubitul ei era risiPItor, cu cel mai ciudat mod de a pune accentul de la veVeriță încoace. Partea proastă e că după ce am citit versurile am rămas dezamăgită. Sună ca o poezie de gimnaziu.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_noXFktd7L4]


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |