Roxana-Mălina Chirilă

Imaginea unui mare site artistic

Tags:

Chestia asta verde:

Am descoperit-o când am intrat pe deviantArt acum câteva zile și am văzut că băgaseră un joc cu mascota site-ului, în care săreai pe diverse poze și te plimbai pe-acolo, încercând să ajungi la ceva comoară. La un moment dat mascota descoperea crăpătura asta, care era mereu în același loc. Crăpătura se mărea puternic și apărea cu o poză pe fundal și o altă poză care se întrezărea prin crăpătură – cu promisiunea că „AM VĂZUT”.

Eu și alții ne-am chinuit să ne dăm seama ce-am văzut – să fie un nou tip de a te plimba prin artă aleasă aleatoriu, prin cele mai bune poze ale anului, prin ce? Să fim anunțați că fac site-ul pe mobil mai bun? Ah, de câtă vreme așteptam eu ceva mai mișto la sistemul de vizualizare! Cu cât drag!

Azi am intrat iar și am aflat care e chestia: crăpătura pe care o ignorasem complet pentru că era o crăpătură e de fapt noul logo deviantArt. Careva din mai-marii site-ului, Spyed, a explicat care-i chestia cu el și de ce e genial, cum e format dintr-un d și dintr-un a, și cum reprezintă politica deviantArt, care face și drege.

Văd A-ul cu greu, D-ul deloc. Și plecaseră de la asta…

Mă bucur că mi-au trimis un breloc cu logoul acum câțiva ani, dacă mi-ar mai trimite unul acum ar arăta de parcă aș fi luat cu mine desfăcătorul de sticle.

Poate că într-un fel noul logo descrie un tip de criză creativă: cea în care te chinui mult, te implici puternic în problemă, ai idei, reușești cumva să le combini pe toate și din interior totul pare absolut extraordinar, dar din exterior nu se înțelege nimic. Toți cei care au încercat să comunice cu străini fără să le știe limba știu despre ce e vorba: tu mimezi inocent că vrei o nectarină și te trezești însurat cu o grecoaică dornică să imigreze în România.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |