Roxana-Mălina Chirilă

Clubul doamnelor

Suffragette horrorAm dat peste imaginea de mai sus aici: sursa. E un articol despre afișe și imagini făcute împotriva sufragetelor, tipele din Anglia de la începutul secolului XX care voiau ca femeile să aibă dreptul să voteze. Sunt mai multe imagini acolo, dar asta îmi place la nebunie.

Ce vrea să spună e „Uite, ce oribil ar fi dacă femeile ar face la fel ca bărbații! Ar merge în club, ar fuma, ar sta la bar – nu e groaznic?!” Copiii ăia doi se presupune că ar fi ignorați de mama lor.

Cam cu o sută de ani mai târziu, mă gândesc că mi-ar plăcea enorm să intru într-un bar de genul. Arată mai degrabă de parcă niște doamne dure și extrem de elegante ar face afaceri la o tărie înainte să se ducă să facă cine știe ce fapte de vitejie.

Copiii ăia, din cu totul alt meci… Femeia își ia geanta, îi ușuie cu ea: „Hai, valea, ăsta nu-i un loc de joacă.”

„Dar doamna, nu vă supărați! Părinții noștri au fost furați de androizi și vor fi duși pe Andromeda2! Ajutați-ne, doamna!”

Gagica cealaltă, de la aceeași masă, cea întoarsă cu spatele: „De parcă n-ar avea nimeni nimic mai bun de făcut decât să ajute niște orfani.”

„Nu suntem orfani!”

Aia se apleacă înainte și zice, aproape satisfăcut: „O să fiți.”


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |