Roxana-Mălina Chirilă

Că tot vorbeam de ciocolată caldă…

De fapt nu vorbea nimeni de ciocolată caldă, dar aveam nevoie de un titlu de postare care să nu fie „Rețetă de ciocolată caldă”, că meh.

Am furat o idee de la cafeneaua pe care o avea Diverta pe Magheru acum câțiva ani: să dizolv ciocolată în lapte. Nu știu dacă ați văzut, sunt din când în când ciocolăți vândute păsămite special ca să fie dizolvate în lapte – Lidl avea unele pe băț. Sunt scumpe, dar din experiența de la Diverta și alte experiențe ulterioare am învățat că nu-s mai speciale cu nimic față de ciocolata normală.

Povestea e cam așa:

  1. Iei o ciocolată neagră, nu foarte sofisticată, dar nici de duzină. Un Schogetten, de exemplu. Bănuiesc că merge și cu Milka, dar n-am mai văzut Milka neagră de ceva vreme. N-are rost Heidi, că e prea scumpă pentru așa ceva.

  2. Încălzești laptele până stă să fiarbă (îți dai seama că stă să fiarbă că începe să se umfle infinitezimal pe marginea vasului și să facă o pojghiță ușoară de caimac deasupra – da, și cel mai degresat de pe piață face la fel).

  3. Pui într-o cană câteva bucăți de ciocolată neagră (eu pun trei). Eventual pui și niște scorțișoară peste (eu pun un vârf de linguriță).

  4. Torni laptele peste ciocolată și amesteci.

Iese bună, nu trebuie îndulcit nimic la ea, ba mai poți s-o dai și la oaspeți și să le zici că-i de fițe.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |