Roxana-Mălina Chirilă

Radioul local e optimist

Tags:

De ceva vreme ascult Radio Brașov dimineața, ca zgomot de fond. Mai niște muzică, mai niște ciudățenii spuse de prezentator, mai „Istoria Brașovului în 30 de secunde” (care ar fi mult mai interesantă dacă ar înșira mai puține date și ar spune mai multe povești).

Nu e un post de radio genial, dar e fix ce trebuie dimineața. Ba mai mult: are o notă optimistă de care mi-am dat seama în momentul în care am început să ascult radiourile naționale. De ce? Din cauza reclamelor.

Radiourile naționale au reclame despre medicamente, medicamente, medicamente – și suplimente alimentare:  Gât-roșin, Amplificator-de-memorie-maxim, Dureren-fundin. Nu, nu sunt denumirile reale ale medicamentelor, dar oricum medicamentele de azi par să fi fost numite de reîncarnările celor care au activat la greu în Școala Ardeleană, care credeau că gât-legău e un nume bun pentru cravată, nas-ștergău e perfect pentru batistă și de-perete-frecățoriu reprezintă excelent chibritele.

Radioul local e mult mai simpatic. Nu presupune că ascultătorii sunt bolnavi cronici, ci le spune că sunt reduceri în magazinul 1, alt magazin face nu știu ce promoție, mai ceva despre unde să-ți faci vacanța. Și uite așa nu trebuie să te confrunți cu realitățile crude ale vieții de fiecare dată când apeși butonul de radio.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |