Roxana-Mălina Chirilă

Skype s-a născut sub o stea neînduplecată

Tags:

Am dovada clară că astrele ne pot influența viața, mai ales că steaua neînduplecată de care vorbesc în titlul articolului e soarele însuși. Să vă explic.

Skype e un program foarte mișto în anumite direcții – de exemplu dacă vrei să-ți suni prietenii din alte țări. Nu te costă nimic, calitatea sunetului e excelentă, chiar mai bună decât cea a telefonului normal. M-a sunat o dată cineva din Canada pe telefon și ne auzeam unul pe celălalt cu o întârziere de 2 secunde. Pe Skype conversația mergea fără nicio problemă, ziceai că omul era în camera vecină.

Dar pe partea de trimis mesaje scrise mă dau cu capul de pereți uneori.

În primul rând, Skype sincronizează toate conversațiile după instalare. Până aici e perfect, asta și vreau. Doar că nu înțelege noțiunea de „conversație veche” atunci când se sincronizează. Nu. Aproape fiecare replică pe care o descarcă e privită ca fiind un mesaj nou, chiar dacă evident că am răspuns la ea. Așa că o vreme tot țiuie și trece prin toate culorile, panicat că aș putea rata un mesaj nou. Care mesaj nou nu există.

Pe urmă, Skype pe telefon e o aplicație a frustrării. Pe wifi e ok, dar pe 3G probabil că au decis că nu e cazul să-ți consume traficul prețios… așa că nu sincronizează conversațiile în timp real, ci o dată la nu știu câte minute. Dar cu toate acestea, îți trimite notificări când ai mesaje noi. Deci știi că cineva a zis ceva, dar nu știi și ce, așa că te pui pe așteptat și aștepți. Și aștepți. Și AȘTEPȚI.

Apoi, a treia chestie am descoperit-o azi. Nu este la fel de frustrantă ca partea cu 3G-ul, dar m-a băgat mult mai tare în ceață. Pe scurt, eu am avut ieri niște probleme calculatoricești în care mi-am modificat fusul orar de vreo două ori și până la urmă, din motive diverse și complexe, am modificat manual ora ca să fie cea bună.

Ei bine, azi am remarcat că în toată brambureala cu fusul orar greșisem ziua – așa că în loc să-mi apară că e 26, luni, scria că e 27, marți. Buuuun, am schimbat-o acum vreo oră. Ce a făcut Skype? A păstrat data conversațiilor și a considerat că unele dintre ele vor avea loc în viitor. Momentan îmi intercalează discuțiile în moduri fascinante.

Iată-mă plângându-mă de situație cuiva cu care nu vorbisem ieri după-amiază, deci cu care mă puteam înțelege: (atenție la orele conversațiilor – prima parte se petrece azi, a doua parte se petrece ieri)

Skype oh skypeȘi dacă vă întrebați care e legătura cu titlul: soarele e steaua aia care nu se înduplecă să lumineze tot Pământul la fel, ca să nu mai avem probleme cu fusuri orare și zile diverse.

A, și ca să nu vă gândiți că varianta dezinstalat-reinstalat merge: și lui i s-au amestecat conversațiile.

P.S. Uitasem a PATRA problemă: autocorrect în Windows 8. M-am trezit cu „ăsta” transformat în „acesta” și cu „noapte faină” transformată în „noapte făină”.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |