Roxana-Mălina Chirilă

Ce mai citesc

Tags:

Vine un moment în viața internauților în care-și dau seama că 90% din site-urile peste care dau sunt ori absolut penibile, ori nu-i interesează. Și atunci vine întrebarea: „Ce mai citești?” Seamănă cu cea pe care o poate pune lumea apropo de cărți, doar că asta are mai mult jind în voce.

Așa că fac o listă. Nu exhaustivă, dar ca idee. Nu e nici măcar în vreo altă ordine decât ce zăresc prin RSS în clipa de față.

Knowledge Nuts. E un site în engleză cu tot felul de chestii interesante, care n-ajută neapărat la nimic, dar sunt interesante.

Zoso. Pentru că raportul dintre știri care mă interesează și prostioare care nu mă interesează e mult mai bun decât, să zicem, la Adevarul.ro. Și explică puțin mai tare care-i contextul, pe când ziarele de știri tind să explice de parcă ai ști deja tot contextul, dar ai ratat ultimele detalii. Îl urmăresc și pe Facebook, că e unul din oamenii care știu la ce să dea share.

Eftimie. Pentru că ori scrie chestii de umor, ori informații care prind bine (când vrei să le dai altora un link prin care să le demonstrezi că greșesc). Îl urmăresc și pe Facebook, că e unul din oamenii care știu la ce să dea share.

NWRadu. Scrie chestii de tehnologie, numai bune de uitat la poze și salivat. Și în rest are chestii de bun simț.

Dan Ariely. Tipul e profesor de economie comportamentală și dă mai departe ce descoperă. De obicei ca răspunsuri la întrebări practice gen „Cum îmi fac colegii să nu mai consume toată cafeaua din birou înainte să vin eu?”

Scandinavia and the World. Benzi desenate despre diverse episoade din istoria diverselor țări ale lumii – sau despre situații politice curente. Cititul comentariilor autoarei de după fiecare bandă desenată e important dacă vrei să și înțelegi la ce se referă.

Oglaf. Benzi desenate de pornografie, umor și comentarii despre natura umană. Ca idee, îmi plac paginile de săptămâna asta.

Dorin Lazăr. Blog, chestii interesante sau comentarii politice și recomandări de muzică pe care nu le ascultă aproape nimeni.

Mihai Vasilescu. Povestește chestii haioase.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |