Roxana-Mălina Chirilă

Pliante agățate de clanță

Cred că arunc 10 din 11 pliante pe care le găsesc agățate de clanță. Cel rămas nu-l păstrez, ci de obicei îl pierd. Țin minte că de obicei e vorba de ceva pizza, sau poate de o curățătorie de covoare, dacă nu cumva e vorba de altceva.

Mihai Vasilescu nu mă întreabă care-i faza cu pliantele și de ce există ele și sunt foarte folosite în continuare, dar dacă m-ar întreba, i-aș putea răspunde. De fapt, răspunsul e și în postarea lui, doar că nu-l remarcă.

Pliantele agățate de clanțe sunt o modalitate destul de ușoară de a-ți da seama cine e acasă și cine nu. Le lași două zile, dacă sunt tot acolo, e goală casa și vecinilor nu le pasă ce se întâmplă acolo. Sunt mană cerească pentru spărgători și alte categorii de oameni care ar vrea să-și facă treabă prin apartamentul altcuiva. Sau, cel puțin, la asta mă gândesc de fiecare dată când văd pliantele prinse de clanțele de pe palier. Poate am o notă ușor paranoică. Poate țin bine prea minte filmul 3-Iron.

Probabil că moda o fi fost pornită de un hoț care ori deținea o pizzerie, ori făcea marketing la una. Și e foarte mișto pentru spărgători.

În rest, pliantele de pe clanță îmi spun că interfonul ăla continuă să fie aproape inutil, dacă cineva vrea câtuși de puțin să intre în bloc.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |