Roxana-Mălina Chirilă

Salata vieții, cu și fără TVA, dar cu măsline

Azi m-am trezit de dimineață în vuietul oamenilor care strigă că Salad Box n-a scăzut prețul la salată, deși a scăzut TVA-ul. Mi s-a arătat articolul lui Arhi, care are poza asta:

Multă indignare. Pe 1 iunie a scăzut TVA-ul și pe 3 Salad Box încă nu scăzuse prețul cu 1.66 lei! Pentru că fură, pentru că vor bani, pentru că. Nimeni nu stă să se gândească că restaurantele au în general aceleași prețuri cu lunile, că nu stau să le schimbe la fiecare două minute, ca alimentarele. Dacă vor să mențină prețurile când le-au scăzut costurile, e treaba lor. Ce adaosuri practică, ce prețuri bagă, e treaba lor. Ce poți tu să faci e să nu le fii client, dacă ți se pare nedrept prețul.

Problema mi se pare însă nu că au o salată de pe urma căreia câștigă mai mult ca înainte, ci că atunci când am mâncat eu la Salad Box în Brașov aveau o salată atroce. Dar nu atroce subiectiv, că nu era pe gustul meu (deși și asta…), ci și atroce obiectiv. Am uitat să le zic să nu-mi pună măsline și m-am trezit cu o salată plină de bucățele de măsline. Până aici, treaba mea. Doar că am mestecat eu niște frunze cu măsline și am simțit niște chestii tari și nasoale în gură de am crezut că mi s-a spart iar o măsea și că mă ia dentistul la șuturi că n-am grijă de dinții mei. Am scuipat cu groază în șervețel, gata să văd o plombă fărâmițată… și am văzut că era de fapt o bucată de sâmbure de măslină. Am zis că o fi un accident, am încercat iar să mănânc, iar o bucată de sâmbure. Era plină de așchii de sâmburi și, după faza asta, nu le-am mai călcat niciodată pragul.

O schimbare de preț (sau o neschimbare de preț) de 1 leu e o chestie măruntă după care să judeci un restaurant. Întrebarea reală ar trebui să fie dacă merită să dai banii ăia pe mâncarea aia, în contextul ăla (Salad Box ar trebui să mă plătească mai mult de 15 lei ca să mănânc o salată cu măsline de la ei). Altfel am băga știri-bombă de fiecare dată când restaurantele își schimbă meniul și urcă prețurile, deși prețul alimentelor de bază nu s-a modificat.

 


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |