Roxana-Mălina Chirilă

Tuturor ne plac naționaliștii, chiar dacă n-o știam

La un moment dat am început să văd pe timeline-ul meu de Facebook o grămadă de link-uri către nationalisti.ro. Prima întrebare care mi-a trecut prin minte a fost „Ce prieten am eu care să fie fan înfocat de naționaliști?!”

Răspunsul m-a lăsat mască: eu eram. Dădusem like la pagina de pe Facebook a lui incorect.org, care promovează (numai) site-ul nationalisti.ro. Și ce să văd? Încă vreo 20 de prieteni dăduseră și ei like la aceeași pagină – inclusiv un ungur, că se pare că e și el naționalist român, dar n-a aflat încă.

Ce se întâmplă?… Când intri pe site-ul naționaliștilor îți apare un citat din Ion Antonescu fix în mijlocul paginii și dacă vrei să citești articolul pentru care ai venit acolo trebuie să dai pe x-ul din dreapta sus.

[ne plac nationalistii][1]
Captură de ecran cu site-ul naționalist -- cu Ion Antonescu cu tot.

Dacă vă uitați cu atenție la imaginea de ma sus, vedeți o căsuță în care scrie „Like”, fix sub X-ul respectiv. Căsuța aia apare dacă stai cu mouse-ul deasupra x-ului, fără să dai clic. Dacă nu mă înșel, ce vrea cuvântul respectiv să comunice e că în momentul în care îl scoți pe Antonescu din imagine ca să vezi articolul, dai automat like la pagina incorect.org, care are peste 200.000 de fani.

Acest articol a fost scris pentru aceia care nu-și doresc să fie naționaliști fără știința lor. Însă doresc să-i mulțumesc pe această cale lui Ion Antonescu pentru cuvintele din imagine. Fără el, care să-mi spună că istoria nu mă va ierta dacă tac și suport, acest articol nu ar fi văzut niciodată lumina zilei.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |