Roxana-Mălina Chirilă

Ce-am învățat de când am blog

Prima lecție din online: nu contează ce scrii. Oricum vor apărea oameni care să-ți comenteze tâmpenii. Chiar dacă nu scrii deloc provocator, vei avea trolli.

A doua lecție din online: oamenii politicoși și civilizați nu există decât pe alocuri. Chiar și cei de la care ai așteptări coboară mai des decât ar fi cazul în zona de mahala.

A treia lecție din online: nu contează cât de clar și negru pe alb scrii. Întotdeauna va apărea cineva care să nu priceapă nimic din ce ai zis. Poți să spui „Am dat examenul de bacalaureat în 2006, după care am fost la facultate, am terminat secția cutare și am…” și ei să vină să spună „Lasă că o să vezi tu ce te așeaptă în prima sesiune”.

A patra lecție din online: proporția de oameni proști e mai mare decât cea din viața reală. Nu pentru că sunt mai mulți proști pe net decât în viață (ar fi absurd), ci pentru că în viața reală triezi mult mai tare persoanele cu care intri în contact. Nu e greu să scapi de un prost pe care l-ai întâlnit într-un magazin, că a doua oară nu te mai găsește. Pe net, însă, ți-a reținut blogul/pagina de Facebook.

A cincea lecție din online: dacă vrei ceva constant, trebuie să oferi calitate, dar influxul major de trafic vine pe prostii. E frustrant. Aproape că i-aș înțelege pe cei de la Adevărul.ro că fac ce fac, dacă n-ar fi atât de nasoi în felul în care fug după trafic. Pisoii care-l citează pe Dan Puric bat chestiile pentru care te documentezi, că asta e. Ghinion.

A șasea lecție din online: în altă ordine de idei, una e să-ți recomande nwradu un burger sau ceva de tehnologie, alta e să ți le recomande un pisoi care-l citează pe Dan Puric.

A șaptea lecție din online: dacă n-ai trafic, vei fi privit de sus că ești incapabil. Dacă ai trafic, vei fi privit de sus că ești nașpa și nu meriți să ai. Dacă ai brusc trafic pentru o prostie, tu ai făcut oamenii să vină la tine și să te comenteze pe Facebook.

A opta lecție din online: cei care dau lecții despre online vorbesc prostii și inventează, mai ales dacă le pun într-o listă ordonată și le prezintă ca pe o chestie extrem de organizată și bine gândită.

A noua lecție din online: chiar dacă semnalizezi din toți porii că ești ironic și faci glume, va apărea cineva lipsit de umor să-ți spună că nu numai că greșești pentru că lucrurile nu stau mereu cum zici tu, dar ești și prost că nu te-ai prins că te contrazici.

[Acum pisicile au alte animale de companie.][3]
Acum pisicile au alte animale de companie.

Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |