Roxana-Mălina Chirilă

De ce n-aș mai plăti cu cardul la eMag

O dată la câteva luni, văd câte un articol în care cineva gen zoso vine și pomenește că românii nu prea plătesc cu cardul când își comandă ceva online. Chiar și de la eMag, care, vorba aia, sunt de încredere.

Pe scurt? Uite de-asta:

plata emag

La 18:53 dat comanda. Am băgat numărul cardului, data de expirare și codul de vreo 10 ori. Am băgat numărul cardului într-o bucată, cu spații între numere și cu linioare între numere. Îl recunoștea, știa că e VISA. Plata nu mergea. De ce?… Nu știu. Mai plătesc cu cardul din când în când pe net, doar la elefant.ro am mai avut problema asta.

Până la urmă, succes! Am reușit să-mi achit comanda.

…bwahahaha. Nu.

La 21:30, m-am trezit cu un mail nou de la comenzi@emag.ro:

Buna ziua Chirila Roxana-Malina,

Pentru a efectua plata pentru comanda […] plasata pe site-ul eMAG.ro te rugam sa accesezi pagina de aici .

Dat clic cu stupoare, verificat contul, văzut că într-adevăr nu pare că aș fi plătit. Încă trei încercări de a băga datele. Până la urmă, uraaa, succes.

…sper. Sper. Sunt două posibilități de eroare: să mă trezesc mâine cu un mail frumos despre cum ar trebui să achit ce am comandat sau să-mi schimb modalitatea de plată… sau să-mi ia banii de două ori.

Data viitoare s-ar putea să aleg direct ramburs, că îmi ia mai puțin timp să mă duc până la bancomat, să scot banii și să mă întorc. Bonus: nu-mi fac griji că poate s-a întâmplat o ciudățenie la plată.

LE: E ora 8:40 dimineața, am un mail care mă anunță să mă ocup de plata comenzii. Gata, fraților. RAMBURS!


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |