Roxana-Mălina Chirilă

Despre chestia cu WowApp

Cine mai citește bloggeri români a văzut că în ultima perioadă o grămadă dintre ei fac reclamă la WowApp, un fel de messenger de pe urma căruia poți câștiga bani dacă tu și prietenii tăi vă uitați la reclame. E un fel de MLM, iar cineva s-a lăudat că a câștigat 26 de dolari după ce și-a făcut 4300 de „prieteni” în aplicația respectivă.

Părerea mea?

Individ: …în ziua de azi suntem urmăriți! Guvernul știe totul despre noi! Corporațiile știu totul despre noi! Big Brother e real!!!

WowApp: Îți dau 3 cenți ca să-mi spui cine ești, ce faci pe net, unde ești, cine te sună…

Individ: 3 cenți?!?! IA TOT CE VREI, SUNT AL TĂU!!!


Individ: Reclamele sunt o porcărie. Bloggerii n-ar trebui să-și pună reclame pe blog, pentru că mă deranjează existența lor. Advertorialele sunt nașpa. Marketingul e nasol. Toată societatea noastră e comercială. Eu folosesc Ad Blocker pentru că sunt împotriva sistemului.

WowApp: Îți dau 3 cenți ca să vorbești pe aplicația mea plină de reclame.

Individ: 3 cenți?!?! ARATĂ-MI TOATE RECLAMELE DIN LUME!!!!


Individ: Muncesc, muncesc, muncesc, n-am timp de nimic, nu sunt plătit la adevărata mea valoare și n-am timp liber.

WowApp: Îți dau 3 cenți dacă-ți convingi prietenii să se alăture rețelei mele. Hei, dacă ai succes, poate primești mai mult.

Individ: 3 cenți?!?! E O OFERTĂ GENIALĂ, VOI DEVENI BOGAT!!!


Glumesc,suma de 3 cenți e una absolut arbitrară. Dacă într-adevăr ai primi 3 cenți de la fiecare om adus în rețea, cel care avea 4300 de prieteni ar fi avut peste 100 de dolari în cont, nu 26. Nu știu cât s-o fi chinuit să-și strângă „rețeaua”, dar probabil că munca de lămurire a durat mai mult de o oră sau două. Bașca va mai trebui să se chinuie să-i și convingă să folosească rețeaua când se prind că fac trei lulele, trei surcele dintr-o chestie care nu le place.

Deci, „afacerea” asta nu prea rentează dacă ești omuleț de rând, ca mine. Unde mai pui că te umple de reclame și-ți cere tone de detalii și permisiuni. Dar na, ce știu eu, sunt doar un freelancer care-și calculează veniturile în funcție de orele lucrate și eforturile depuse…

Tu, ca și mine, ai fi probabil fraierul desenat cu albastru.

Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |