Roxana-Mălina Chirilă

Interlopiada

Astăzi sună cineva la ușă. Mă furișez până la vizor și arunc o ocheadă. Afară, doi indivizi care arătau ca niște recuperatori – solizi, cu mutre de parcă n-ar fi râs sincer în viața lor, un pic nerași, cu o căutătură suspectă. Ce mi-a dat însă fiori pe coloană era faptul că erau la costum, cu cravatele puse un pic câș.

Viața e complexă și are multe aspecte, mi-a trecut mie prin minte, ca într-o amintire.

„Cine sunteți?” am întrebat, cu o voce pe care n-o doream ostilă, dar așa a ieșit. Mi-am amintit brusc că telefonul era în cealaltă cameră și că n-am sunat niciodată la 112. M-am întrebat, vag, cât de repede rezolvă urgențele. Nu că era vreo urgență, dimpotrivă, dar uneori mă paște curiozitatea.

„Bună ziua, eu sunt Nicu,” a spus individul mai aproape de ușă. „Putem să intrăm să vă prezentăm niște informații?”

Multe aspecte, mi-a răsunat mie din nou prin minte, în timp ce mă gândeam la planul de evacuare în caz de incendiu brusc pornit de lângă ușă. Nu că luase foc ceva, dar uneori îmi trec prin minte tot felul de lucruri.

„Ce informații?”

„Niște informații.”

„Îmi pare rău, nu mă interesează.”

„Atunci vi le lăsăm în poștă…”

„…Bine,” m-am învoit eu.

Am așteptat multișor după ce indivizii au plecat. După care m-am strecurat la cutia poștală și m-am uitat la „informațiile” lăsate acolo. Pe un pliant scria: „Vei fi cu mine în Paradis”.

Așa că am pus ideile cap la cap și mi-a venit în minte o poveste grozavă: Recuperatorii de suflete ai lui Iehova. Ar fi un _noir _supranatural cu o sectă din care fac parte doar interlopi. Bestseller scrie pe ea.

multe aspecte
Eternitatea e complexă și prezintă multe aspecte.

Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |