Roxana-Mălina Chirilă

Cheful de tango orizontal și cheful de studii

Azi am citit un articol care spunea că generația născută post-90 nu mai are chef să se arunce între așternuturi. Și am observat vreo două aspecte mai subtile care merită menționate.

Ca idee, articolul e scris de zoso și citatele îi aparțin. Dar ideile rămân valabile și pentru alte articole, studii și concluzii.

  1. Studiul e făcut în SUA.

Ăsta e al treilea sau al patrulea studiu care spune același lucru: tinerii din ziua de azi consideră sexul o pierdere de vreme, și preferă să o ardă pe net, pe seriale sau prin cafenele.

Ce a citit el e un articol de pe hotnews, care spune clar că și-a luat informația din Washington Post, care se bazează pe un articol care costă 35 de euro pentru a fi citit (dacă nu cumva se bazează pe rezumatul articolului). Deci e o răsinterpretare a unei traduceri și interpretări după o interpretare după ceva – iar asta în cel mai bun caz.

În plus, problema cu studiile care se referă la tendințe sociale e că nu poți să le preiei concluziile și să le consideri valabile pentru orice societate. Nu poți să te uiți la un studiu din Turcia și să zici, „Hmmm, da, problema tinerilor români e că se căsătoresc conform dorințelor părinților.”

Idem, dacă vii cu studiul din SUA, s-ar putea ca rezultatele să corespundă sau nu. Iar jurnaliștii preiau din străinătate, pentru că e mai simplu decât să caute ce se cercetează pe la noi – asta dacă se cercetează astfel de lucruri pe la noi.

  1. Când e vorba de viața sexuală a altora, nimic nu-i bine.

Ba e sictirul pregătirilor […], ba e frica de angajamente, ba e sictirul partenerilor, ba e FOMO, ba așteptările sunt prea mari.

Dacă zoso ar fi venit să spună că a găsit al 5-lea studiu conform căruia tinerii născuți în anii ‘90 sunt mai activi sexual și au mai mulți parteneri decât cei din generațiile anterioare, pun pariu că lumea ar aprobat cu mult entuziasm și ar fi început să judece la fel de abitir tendința.

În fond, „știm” cu toții că tinerii se destrăbălează – cel mai des că se dăstrăbălează în liceu, dar sunt sigură că nimeni n-ar zice că studenții sunt sfinți (o știți pe aia cu bila de pe ASE, nu?).

În plus, ar fi cârâit unii că femeile de azi joacă 10 bărbați pe degete, fără să-și dea seama că după 30 de ani nu vor mai fi dorite. Aaaa, și uneele femei n-au standarde și se duc cu toți ratații, sau cu oricine pare mai ok. Ar fi zis, „Nasol, prea își bat joc de relații”.

Însă articolul a zis că tinerii nu se aruncă în paturi străine – păi nici asta nu-i în regulă. Înseamnă că nu relaționează, au standarde prea înalte, nu știu să mai lase de la ei și să se mai distreze. Sunt prinși în tehnologie și iluzii, cu tot felul de standarde absurde și pitici pe creier!

Nimic nu i-ar satisface pe cei care comentează viața sexuală a altora.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |