Roxana-Mălina Chirilă

Bărbații și absorbantele

Mi-a trecut azi prin fața ochilor cineva care comenta că nu știu cine e atât de nebărbat încât a ajuns să-i cumpere absorbante gagicii. Acuma, din punctul meu de vedere, absorbantele sunt cam ca hârtia igienică: le iei pentru că e nevoie, dar nu stai să te gândești la utilizări în momentul în care le pui în coș. În plus, nu există metodă mai clară pentru un tocilar să demonstreze că are o gagică acasă decât cumpăratul de absorbante. Prezervativele nu se pun, pentru că se cumpără și din exces de speranță.

Am stat să mă gândesc de ce ar avea bărbații probleme cu cumpăratul de absorbante. Sigur, există o problemă clară, de care m-am ciocnit și eu când m-a rugat el să-i cumpăr aftershave pentru că tocmai ieșeam la cumpărături: șah mat! De unde-mi dau seama care-i bun și care nu-i bun? N-am experiență în aftershave. Dar asta nu e o problemă enormă: dacă știu unde e raftul și care sunt marca și dimensiunea sticlei sunt șanse să mă întorc cu ce trebuie. Bănuiesc că și la ei e la fel. Deci, care e problema?

…și pe urmă mi-am amintit.

Problema absorbantelor e una cu adevărat spinoasă. Vedeți voi, ciclul menstrual este contagios. După ce cumperi o dată un pachet de absorbante, începi să creezi estrogen, vocea ți se subțiază, mărul lui Adam se face nevăzut, ți se dezvoltă sânii și, mai rău decât atât, începi să ai ciclu.

Așa ajung femeile la pubertate: până la 12-13 ani suntem androgine, apoi mergem să ne cumpărăm primul pachet de absorbante. Atunci intrăm în adolescență și începem să ne feminizăm. Din păcate, datorită reclamelor mincinoase la absorbante, care ne asigură că vom putea face gimnastică acrobatică după ce le cumpărăm, fetițele cumpără absorbante la vârste din ce în ce mai fragede, ceea ce duce la acea criză de feminizare prematură pe care o știm cu toții. Fir-ați voi, reclame la absorbante, Nadia Comăneci și Cătălina Ponor! Voi sunteți de vină pentru generația asta de fete!

Doar pe la 50 de ani vin bătrânele satului să ne spună marele secret: e un cerc vicios, de fapt. Cumpăratul de absorbante duce la noi cicluri menstruale, care duc la noi absorbante. Secretul e, desigur, cumpărarea lor din ce în ce mai rară, care declanșează din ce în ce mai rar efectele nedorite ale absorbantelor, până se ajunge la menopauză, „meno” fiind cuvântul grec pentru „absorbante” și „pauză” fiind cuvântul sârb pentru „nu mai cumpăr”.

De aceea, bărbații nu trebuie să cumpere niciodată absorbante, deoarece s-ar putea trezi într-o dimineață că li se pensează singure sprâncenele și toate cămășile și tricourile lor devin roz bonbon cu picățele.

Bănuiesc că tocmai de aceea nu trebuie nici să țină geanta unei doamne, indiferent câte chestii ar avea ea în mână, pentru că s-ar putea găsi un absorbant în ea și cine știe ce pocinog mai iese. Știam eu că e un motiv pentru care toate revistele de femei mi-au interzis să rog bărbații să-mi țină puțin catrafusele. Din păcate, eu le-am interpretat greșit sfatul și mi-am luat rucsac – iar la un moment dat i l-am dat prietenului meu timp de 5 secunde, cât îmi căutam cheile sau ceva de genul ăsta.

Noroc că n-a pățit nimic, pentru că dacă începea să citească unul dintre romanele mele de Barbara Cartland după, nu știu cum mă mai puteam uita în ochii mamei lui.

[][1]
O tipă care se pregătește să arunce un buștean în caber toss. Pentru că absorbantele te pot ajuta să faci orice-ți dorești.

P.S. Ceva mișto de citit (de data asta cu știință, nu cu trollingul meu). Mulțumesc, Vlad!


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |